1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
2. Was en halveer de rode paprika. Verwijder de steel en de zaadlijsten.
3. Leg de paprika’s met de buitenkant naar boven op een met bakpapier beklede ovenplaat en bestrijk ze met wat olie. Schuif de oven in en bak 25 minuten totdat de buitenkant zwart begint te blakeren.
4. Pel ondertussen de knoflookteen en pers fijn. Snijd ook de rode peper en het bosuitje fijn.
5. Haal de paprikahelften uit de oven, doe in een kom en dek af met aluminiumfolie. Laat nog twintig minuten staan.
6. Schraap na twintig minuten het velletje van de paprika. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe in een kom met de crème fraîche, de knoflook, de rode peper, een scheut extra vierge olijfolie en een flinke snuf peper en zout. Meng er met een staafmixer een gladde dip van.
7. Doe in een schaaltje en maak af met ringetjes bosui.
0 reacties