De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pittige paprikadip

Bij een zak Bugles hoort natuurlijk een lekker dipje. Voor de liefhebber van een beetje pit, hebben wij deze pittige paprikadip.

50 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
pittige paprikadip

Een recept van

Bij een zak Bugles snacks hoort natuurlijk een lekker dipje. Voor de liefhebber van een beetje pit, hebben wij deze pittige paprikadip.

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 225 graden.

2. Was en halveer de rode paprika. Verwijder de steel en de zaadlijsten.

3. Leg de paprika’s met de buitenkant naar boven op een met bakpapier beklede ovenplaat en bestrijk ze met wat olie. Schuif de oven in en bak 25 minuten totdat de buitenkant zwart begint te blakeren.

4. Pel ondertussen de knoflookteen en pers fijn. Snijd ook de rode peper en het bosuitje fijn.

5. Haal de paprikahelften uit de oven, doe in een kom en dek af met aluminiumfolie. Laat nog twintig minuten staan.

6. Schraap na twintig minuten het velletje van de paprika. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe in een kom met de crème fraîche, de knoflook, de rode peper, een scheut extra vierge olijfolie en een flinke snuf peper en zout. Meng er met een staafmixer een gladde dip van.

7. Doe in een schaaltje en maak af met ringetjes bosui.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.