Pittige loubia met een frisse salade

21
Makkelijk
Pittige loubia met een frisse salade

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Loubia

  • Pel en snipper de uien.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien, knoflook chilivlokken, rode peper en gemberpoeder circa 3 minuten.
  • Pluk en snijd de peterselie en koriander fijn.
  • Voeg de tomatenpuree, kippenbouillon, kruiden en tomatenblokjes toe en laat circa 5 minuten koken. Breng op smaak met zout.
  • Laat de witte bonen uitlekken, voeg toe aan de saus en laat het geheel nog circa 4 minuten koken.

Salade

  • Meng in een kom de olijfolie, azijn, honing, zout en peper.
  • Snijd de kropsla in repen.
  • Schil en rasp de winterpeen fijn.
  • Verwijder de schil van de sinaasappel en snijd de partjes uit.
  • Meng alle ingrediënten voor de salade door de dressing.

Ingredienten

4
Personen

Loubia

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 tl gemberpoeder
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 0.5 bosje koriander
  • 2 el tomatenpuree
  • 100 ml kippenbouillon
  • 400 g tomatenblokjes
  • 600 g witte bonen

Salade

  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 1 el azijn
  • 1 el honing
  • 1 kropsla
  • 1 winterpeen
  • 2 sinaasappels
Pittige loubia met een frisse salade
Geef je waardering
21