Loubia
- Pel en snipper de uien.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien, knoflook chilivlokken, rode peper en gemberpoeder circa 3 minuten.
- Pluk en snijd de peterselie en koriander fijn.
- Voeg de tomatenpuree, kippenbouillon, kruiden en tomatenblokjes toe en laat circa 5 minuten koken. Breng op smaak met zout.
- Laat de witte bonen uitlekken, voeg toe aan de saus en laat het geheel nog circa 4 minuten koken.
Salade
- Meng in een kom de olijfolie, azijn, honing, zout en peper.
- Snijd de kropsla in repen.
- Schil en rasp de winterpeen fijn.
- Verwijder de schil van de sinaasappel en snijd de partjes uit.
- Meng alle ingrediënten voor de salade door de dressing.
Meld je aan en praat mee