Voorbereiden:
- Meng alle ingrediënten voor de marinade kip in een grote kom.
- Optioneel: haal de zaadlijst uit de Spaanse peper als het gerecht minder pittig wil maken.
- Schep 3 eetlepels van de marinade uit de kom en bewaar dit apart in een schaaltje voor het moment dat je de drumsticks gaat bakken in de Airfryer.
- Snijd de drumsticks in het dikste gedeelte met een scherp mes op enkele plaatsen in, zodat de marinade goed kan intrekken. Leg de drumsticks in de kom en hussel goed door elkaar zodat de ze overal goed bedekt zijn met de marinade. Dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast. Laat minstens 1 tot 6 uur intrekken. Af en toe omscheppen, zodat de marinade goed in de kip kan trekken.
- Meng ook de krieltjes met de olie, kerrie, knoflook en laat deze minimaal 1 uur trekken.
Aan de slag!
- Leg de drumsticks samen met de krieltjes in de Airfryermand en bak deze in deze 10 min op 160 ˚C.
- Schud na 10 minuten een keer alles goed door en bak weer 15 min op 160 ˚C tot alles samen krokant is.
- Maak tussendoor de tomatensalsa.
- Snijd de tomaten in zo klein mogelijke blokjes. Breng op smaak met peper en zout. Snipper de ui en pers de knoflook, en meng met de tomaten.
- Hak ook de peterselie of koriander fijn en voeg toe aan het mengsel. Pers de limoen uit en voeg naar smaak toe. Wil je de salsa extra pittig maken? Hak dan de peper fijn en voeg toe.
- Serveer de aardappels met de kip en de salsa en smakelijk!
Benieuwd naar meer gerechten? Bekijk hier alle Airfryer-recepten van London >
0 reacties