Pistacheschuimtaart met roodfruitvulling

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur en 30 minuten kooktijd
4 uur en 30 minuten totale tijd

Schuimbodem 

Verwarm de oven voor op 80 ºC. Hak de pistachenoten fijn in het bakje van de staafmixer. Klop het eiwit met de helft van de suiker schuimig. Voeg beetje bij beetje de resterende suiker toe tot er stijve pieken ontstaan. Voeg het tarwegraspoeder toe en meng door het schuim. Spatel de gehakte pistachenoten door het schuim en schep in een spuitzak met een gladde spuitmond. Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken er cirkels van circa 24 centimeter doorsnee op. Draai het bakpapier om zodat je tekening nog kunt zien. Spuit het schuim in een spiraal op de cirkels. Droog het schuim circa 4 uur in de oven en laat afkoelen. Hak de chocolade en smelt au bain-marie. Bestrijk de platte kanten van het schuim met de chocolade.

Roodfruitcrème
Houd een klein beetje roodfruitpuree achter en breng de rest aan de kook. Klop de eidooiers met de suiker en het beetje koude roodfruitpuree los. Voeg de bloem toe en giet een beetje van de hete puree al roerende op het eimengsel. Schenk terug in de pan en laat de crème nog 2 minuten op laag vuur zachtjes koken. Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de crème erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen. Klop in een kom de boter met de poedersuiker luchtig en meng de crème erdoor. Schep de roodfruitcrème in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit op de rand van een schuimplak op de chocolade doppen roodfruitcrème.

Kersenvulling
Week de gelatine in ruim koud water. Ontdooi de diepvrieskersen. Halveer de citroen en pers het sap eruit. Breng het water met de suiker, kersenjam en het citroensap aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en los de geweekte blaadjes gelatine erin op. Hak de kersen en meng door de vulling. Laat de kersenvulling afkoelen

Schep de kersenvulling in het midden van de roodfruitcrème. Vul de rest op met roodfruitcrème. Leg de andere schuimplak met de platte kant naar onder op de roodfruitcrème. Bestuif het schuim voor het serveren met een beetje poedersuiker.

Ingredienten

1
Porties

Pistacheschuimbodem

  • 100 g pistachenoten
  • 3 eiwitten
  • 150 g suiker
  • 1 tl tarwegraspoeder
  • 100 g witte chocolade

Roodfruitcrème

  • 250 ml roodfruitpuree
  • 2 eidooiers
  • 50 g suiker
  • 1 el bloem
  • 250 g zachte boter
  • 60 g poedersuiker

Kersenvulling

  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 citroen
  • 85 ml water
  • 50 g suiker
  • 70 g kersenjam
  • 150 g diepvrieskersen

Extra nodig:

  • staafmixer en bijbehorend bakje
  • bakpapier
  • bakplaat
  • spuitzak met gladde spuitmond
  • poedersuiker om te bestrooien
Geef je waardering
2