Pindakoeken
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kneed bloem met de koude boter, basterdsuiker, ei en het zout tot een soepel deeg en laat deze circa 15 minuten rusten. Rol het deeg dun uit tot een dikte van circa 3 millimeter. Steek er cirkels uit met de kartelsteker. Bestrijk met het ei-roommengsel, verdeel de pinda’s erover en druk ze goed in het deeg. Verdeel het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koeken in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen.
Chocoladelaag
Smelt de chocolade au bain-marie en schenk tweederde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade.
Doop de koekjes voor de helft in de chocolade en laat de chocolade uitharden.
Pindakoeken
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Rudolph van Veen
Ingredienten
10
Personen
Pindakoeken
- 125 g bloem
- 60 g koude boter
- 50 g basterdsuiker
- 1 ei
- 1 snufje zout
- 50 g gepelde pinda's
Chocoladelaag
- 200 g pure chocolade
Extra nodig
- 1 eidooier met een scheutje room om te bestrijken
- ronde kartelsteker van 8 cm doorsnede
- bakpapier
- bakplaat
Bereidingswijze
50 minuten
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Geef je waardering
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Facebook opmerkingen