Pindakoeken

62
Makkelijk
Pindakoeken

Bereidingswijze

20 minuten kooktijd
50 minuten totale tijd

Pindakoeken
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kneed bloem met de koude boter, basterdsuiker, ei en het zout tot een soepel deeg en laat deze circa 15 minuten rusten. Rol het deeg dun uit tot een dikte van circa 3 millimeter. Steek er cirkels uit met de kartelsteker. Bestrijk met het ei-roommengsel, verdeel de pinda’s erover en druk ze goed in het deeg. Verdeel het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koeken in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen.

Chocoladelaag
Smelt de chocolade au bain-marie en schenk tweederde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade.

Doop de koekjes voor de helft in de chocolade en laat de chocolade uitharden.

Ingredienten

10
Personen

Pindakoeken

  • 125 g bloem
  • 60 g koude boter
  • 50 g basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 snufje zout
  • 50 g gepelde pinda's

Chocoladelaag

  • 200 g pure chocolade

Extra nodig

  • 1 eidooier met een scheutje room om te bestrijken
  • ronde kartelsteker van 8 cm doorsnede
  • bakpapier
  • bakplaat
Pindakoeken
Geef je waardering
62