De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pindakaas-bananenbrood

Pindakaas-bananenbrood brengt twee van onze favoriete dingen samen in een recept. Extra lekker door het knapperige kruimeldeeg!

90 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Pindakaas-bananenbrood

Een recept van

Pindakaas-bananenbrood brengt twee van onze favoriete dingen samen in een recept. Lekker als tussendoortje of zelfs als ontbijt (het is tenslotte zondag). Extra lekker door het knapperige kruimeldeeg bovenop de cake. 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

2. Vet een cakeblik van +- 25 cm in en bekleed deze met bakpapier.

Voor de cake-basis:
3. Meng de rijstmeel, lijnzaad, baking soda, bakpoeder, kaneel en zout in een kom en zet deze apart.

4. Doe de kikkererwten, kokosbloesemsuiker, kokosyoghurt en vanille samen in de foodprocessor en mix een paar minuten tot het een egaal mengsel vormt. The Happiness Café – proteinerijke pindakaas-crumble cake

5. Meng ondertussen de gepureerde banaan, pindakaas en plantaardige olie in een kom en voeg het oliemengsel geleidelijk aan toe aan het kikkererwtenmengsel.

6. Meng dit geheel tot slot met de droge ingrediënten (die je bij stap 3 apart gezet hebt) tot het een egaal mengsel vormt en vul het cakeblik met het beslag.

Voor de crumble:
7. Voeg de ingrediënten voor de pindakaas crumble bij elkaar en meng ze even kort door met je handen tot het een kruimige structuur heeft. Verdeel dit kruimelmengsel over het cake-beslag.

8. Bak de cake tot slot voor ongeveer 80/90 min. in het midden van de oven

En dan… nog even geduld hebben! De cake moet nog zo’n 15-20 minuten even afkoelen in de vorm zodat hij niet breekt als je hem aansnijdt.

Dit recept is van The Happiness Café.
Volg ze op Instagram voor meer gezonde inspiratie: The Happiness Café.
Productie: Beyond Boundaries Productions​​​​​​​

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker