Pina colada taart

12
Gemiddeld

Bereidingswijze

90 minuten kooktijd
270 minuten totale tijd

Gekaramelliseerde ananas
Week de gelatine in de koud water. Snijd ananas in kleine stukjes. Verwarm de suiker beetje bij beetje tot er een karamel ontstaat. Voeg de ananas toe en verwarm tot er een dun laagje karamel om de ananas zit. Blus af met de room en het ananassap en kook door tot de karamel is opgelost. Haal de pan van het vuur. Voeg de gelatine toe en meng goed door. Vet de vorm met een doorsnede van 12 centimeter in en bekleed met plasticfolie. Giet de gekaramelliseerde ananas in de vorm. Vries circa 1 uur in.

Ananasbiscuit
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Kook het ananassap met driekwart van de suiker tot 104 ºC. Klop het eiwit met de rest van de suiker luchtig. Giet langzaam de kokende ananassiroop bij het eiwitschuim en klop koud. Klop de eidooiers los. Spatel de eidooiers en de bloem door het schuim en strijk het beslag dun uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het biscuit in circa 6 tot 8 minuten gaar. Laat afkoelen. Steek uit het biscuit met de taartringen een cirkel van 20 cm en een van 12 cm uit. Snijd uit het biscuit ook een baan voor het bekleden van de taartrand.

Kokosmousse
Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Week de gelatine in koud water. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Droog het uitgeschraapte vanillestokje eventueel voor de garnering 15 minuten in de oven op 180 ºC. Breng de kokosmelk aan de kook met de bruine rum en de rasp en sap van de limoen. Klop de eidooiers met de suiker los. Giet de warme kokosmelk op de eidooiers, roer goed door en giet het geheel terug in de pan. Voeg het vanillemerg toe. Gaar zonder te koken. Haal de pan van het vuur. Los gelatine op in de kokosmelk en laat koud worden op ijswater. Spatel de slagroom door de lobbige kokosmelk. Bekleed de taartring met een strook cellofaanfolie. Bekleed de ring vervolgens met de strook ananasbiscuit en leg de uitgestoken cirkel van 20 cm doorsnede op de bodem. Giet de taartring halfvol met de kokosmousse. Leg de bevroren schijf gekaramelliseerde ananas op de biscuitcirkel van 12 cm en druk deze in de mousse. Giet er een beetje kokosmousse overheen tot de ananasplak bedekt is. Leg de biscuitcirkel van 20 cm op de mousse. Giet de resterende kokosmousse op de taart en strijk glad af. Laat circa 3 uur opstijven in de vriezer. Haal de taart uit de vorm.

Kokosroom
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de kokosrasp in circa 12 minuten goudbruin. Laat afkoelen. Klop de slagroom met de suiker stijf en meng de helft van de kokosrasp erdoor. Haal de taart uit de vorm strijk een dunne laag slagroom op de bovenkant van de taart. Garneer de taart met de stukjes kokosnoot, een ananasblaadje, partje ananas, het gedroogde vanillestokje, een plakje limoen en een cocktailparapluutje.

Ingredienten

1
Porties

Gekaramelliseerde ananas

  • 1.5 blaadje gelatine
  • 150 g ananas
  • 50 g suiker
  • 50 g slagroom
  • 50 ml ananassap

Ananasbiscuit

  • 200 ml ananassap
  • 160 g suiker
  • 3 eiwitten
  • 5 eidooiers
  • 100 g bloem

Kokosmousse

  • 350 ml slagroom
  • 3 blaadjes gelatine
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 limoen
  • 2 tl bruine rum
  • 2 eidooiers
  • 100 g suiker
  • 1 vanillestokje

Kokosroom

  • 100 g kokosrasp
  • 200 ml slagroom
  • 50 g suiker

Garnering

  • kokosnoot
  • ananas
  • limoen
  • cocktailparapluutje

Extra nodig:

  • plasticfolie
  • bakpapier
  • vorm van ca 12 cm doorsnede en 2 cm hoog
  • steker van 12 cm doorsnede
  • taartring van 20 cm doorsnede
  • cellofaanfolie
Geef je waardering
12