Pikant-zoete beefwokschotel met lotuswortelchips

0
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd
Pikant-zoete beefwokschotel
Breng een pan water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes. Blancheer de broccoli en de sugarsnaps. Schep de broccoli en sugarsnaps uit de pan en bewaar het kookvocht. Spoel de broccoli en sugarsnaps direct koud. Laat uitlekken en dep droog. Wel de eiermienestjes in het kookvocht. Giet af en laat uitlekken. Rooster de macadamianoten in een beetje rijstolie, laat ze uitlekken op keukenpapier en hak ze grof Snijd de biefstuk in grove, gelijke blokjes. Verhit rijstolie in een wok en voeg hier de sambal aan toe. Roer goed door, voeg het vlees toe en bak kort mee. Haal het vlees uit de wok en spoel de wok schoon. Verhit de wok opnieuw en wok de broccoli en sugarsnaps circa 3 minuten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten, snijd de paprika in dobbelsteentjes en voeg ze toe aan de wok. Voeg het vlees en de honing toe en warm circa 2 minuten door.

Lotuswortelchips
Verhit de olie om te frituren tot circa 170 ºC. Schil de lotuswortel en schaaf er dunne plakjes van op de Chinese mandoline. Frituur de lotuswortelplakjes in een minuut goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met een beetje zout.

Serveren
Verdeel de eiermie over kommen en schep de wokschotel erop. Serveer de lotuswortelchips erbij en bestrooi met de macadamianoten.

Ingredienten

4
Personen

Pikant-zoete beefwokschotel

  • 1 kleine broccoli
  • 125 g sugar snaps
  • 4 eiermie
  • 50 g macadamianoten
  • 400 g biefstuk
  • rijstolie
  • 2 el sambal
  • 1 rode paprika
  • 2 el honing

Lotuswortelchips

  • 10 cm lotuswortel

Extra nodig

  • draadspaan
  • wok
  • olie om te frituren
  • Chinese mandoline
  • keukenpapier
Geef je waardering
0