Piepkuiken in witte wijn
Verwarm de oven voor op 160 °C. Pel en snijd de uien, prei en bosuitjes in ringen. Pel en plet de knoflook. Snijd de tomaten in plakjes. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s en rode peper in grove stukken. Maak een bedje van ui en tomaat op de bodem van de casserole. Leg de piepkuikens op het bedje. Verdeel hierover de knoflook, laurierblaadjes, zout en peper. Bedek met prei, bosuitjes, paprika en rode peper. Bestrooi met paprika-en komijnpoeder. Schenk de olie, wijnazijn en wijn erover. Braad de piepkuikens in circa 1 uur, met deksel op de casserol, gaar in de oven.
Gevulde witlof
Pers de citroen uit. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika en aubergine in blokjes. Bestrooi de aubergine met citroensap en zout. Snijd de rode peper fijn. Snijd de kontjes van de witlof en haal de blaadjes los. Verhit olie in een koekenpan en bak de aubergine circa 5 minuten. Voeg de paprika en rode peper toe en bak circa 5 minuten mee. Kluts de eieren en rasp de kaas. Voeg de eieren toe aan de groente en bak mee tot de eieren gestold zijn. Roer de kaas erdoor, breng op smaak met zout en peper en vul de blaadjes witlof ermee.
0 reacties