De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Picanha met farofa uit Brazilië (BBQ gerecht)

Ook leren hoe je de beste Braziliaanse Picanha met farofa maakt? Bekijk het hier!

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Picanha met farofa uit Brazilië (BBQ gerecht)

Bereidingswijze

Maïskolven
Breng een pan met water en de suiker aan de kook. Verwijder de bladeren van de maïskolven en halveer de maiskolven in de breedte. Kook de maïskolven in circa 20 minuten gaar. Giet de maïskolven af. Steek een satéprikker in de uiteindes. Besmeer de maiskolven met de boter en bestrooi ze met grof zeezout.

Farofa
Rooster het cassavemeel in een droge pan circa 5 minuten. Klop de eieren los met een scheutje water en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pel en snipper de ui. Snijd de chorizo in blokjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui en de chorizo circa 2 minuten. Voeg het geklutste ei toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg het cassavemeel toe en schep alles goed door. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Pluk en hak de peterselie en strooi de peterselie erover. Voeg een scheutje olie toe als de farofa nog te droog is.

Picanha
Laat de picanha op kamertemperatuur komen. Snijd het vlees tegen de draad in; hierdoor blijft het vlees mals na bereiding. Zorg ervoor dat de plakken circa 2 centimeter dik zijn en dat elke plak een vetrandje heeft. Smeer de plakken in met wat olie en bestrooi met het zeezout en versgemalen peper. Verwarm de grillpan of barbecue en gril het vlees om en om circa 3 minuten. Het vlees mag nog rosé zijn.

Serveren
Verdeel het vlees en de farofa over de borden en serveer met de maïskolven.

Meer inspiratie opdoen voor de zomerse BBQ? Bekijk hier de lekkerste BBQ recepten!

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.