Pescespada alla grillia

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Zwaardvis:
Halveer de citroen en pers een helft uit. Meng het citroensap in een kom met de olijfolie en oregano en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de zwaardvis met de oregano-citroenolie en bak hem om en om circa 7 minuten in een pan.
Zet het vuur uit en voeg de rest van de olie toe. Snijd de andere helft van de citroen in plakjes en bewaar als garnering voor de vis.

Aardappelpuree:
Kook of stoom de aardappels gaar. Pureer of stamp de aardappels fijn en meng de crème fraîche erdoor. Snijd de bieslook in ringetjes. Breng de aardappels op smaak met zout, peper en de bieslook.

Salsa:
Snijd de tomaten in stukjes. Pel en snipper de ui, snijd de basilicum fijn en pers de citroen uit. Meng alle ingrediënten en breng op smaak met zout en peper. 

Salade:
Breng in een pan, water met zout aan de kook en kook de bonen beetgaar en spoel ze koud in water. Maak een dressing van de mosterd, een scheut olijfolie en de azijn en breng op smaak met zout en peper. Pel en snijd de ui in ringen.  Halveer de cherrytomaten en pluk de sla. Verdeel de sla, tomaten, ui en olijven over borden en lepel de dressing erover.

Ingredienten

4
Personen

Pescespada alla grillia

  • 5 el olijfolie extra vergine
  • 1 tl oregano
  • 1 citroen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 zwaardvisfilet a 150 g

Aardappelpuree

  • 4 bloemige aardappels
  • 60 ml crème fraîche
  • 1 bosje bieslook
  • zout
  • versgemalen peper

Salsa

  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • olijfolie
  • 0.5 citroen
  • 8 blaadjes basilicum
  • zout
  • versgemalen peper

Salade

  • zout
  • 300 g sperziebonen
  • 1 el grove mosterd
  • olijfolie
  • 1.5 el balsamicoazijn
  • versgemalen peper
  • 1 rode ui
  • 200 g cherrytomaten
  • 80 g zwarte olijven
  • 0.5 kropsla
Geef je waardering
0