Peruaanse stoofpot

4
Gemiddeld
Peruaanse stoofpot

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
3 uur en 45 minuten totale tijd

Pel de sjalotten en knoflook. Schil en snijd de bospeen in vieren. Schil en snijd de aardappels in dikke plakken. Snijd het lamsvlees, kalkoen en eend in stukken van circa 1 bij 1 centimeter. 

Verwarm de oven voor op 120 ºC. Pluk de bladeren van de kool. Leg het vlees op de bodem van de pan. Schenk de helft van de bouillon erop. Dek het vlees af met enkele koolbladeren, tijm en rozemarijn. Leg daarop de bospeentjes en peultjes en dek af met stengels bleekselderij. Verdeel een gedeelte van de bladpeterselie erover. Leg daarop de sjalotten, knoflook en zoete aardappel. Schenk er nog wat bouillon over en dek af met koolbladeren.

Leg de deksel op de pan en zet de pan in de oven. Laat de stoofpot circa 2,5 uur tot 3 uur stoven. Garneer met de resterende peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Peruaanse stoofpot

  • 10 sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bos bospeen
  • 2 zoete aardappels
  • 300 g lamsvlees
  • 1 kalkoenfilet
  • 1 eendenborst
  • 1 kleine kool
  • 0.5 l runderbouillon
  • 0.5 bos tijm
  • 0.5 bos rozemarijn
  • 250 g peultjes
  • 4 stengels bleekselderij
  • 0.5 bos bladselderij

Extra nodig

  • stoofpan
Peruaanse stoofpot
Geef je waardering
4