De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

peruaanse stoofpot

Laat je verassen deze dit heerlijke Peruaanse stoofpot lam, kalkoen en eend!

180 min voorbereidingstijd
45 min kooktijd
Peruaanse stoofpot

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pel de sjalotten en knoflook. Schil en snijd de bospeen in vieren. Schil en snijd de aardappels in dikke plakken. Snijd het lamsvlees, kalkoen en eend in stukken van circa 1 bij 1 centimeter. 

Verwarm de oven voor op 120 ºC. Pluk de bladeren van de kool. Leg het vlees op de bodem van de pan. Schenk de helft van de bouillon erop. Dek het vlees af met enkele koolbladeren, tijm en rozemarijn. Leg daarop de bospeentjes en peultjes en dek af met stengels bleekselderij. Verdeel een gedeelte van de bladpeterselie erover. Leg daarop de sjalotten, knoflook en zoete aardappel. Schenk er nog wat bouillon over en dek af met koolbladeren.

Leg de deksel op de pan en zet de pan in de oven. Laat de stoofpot circa 2,5 uur tot 3 uur stoven. Garneer met de resterende peterselie.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker