Chef Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Andrea van Lieshout (1977), geboren in Den Helder, groeide op in een warm gezin waar koken een belangrijke en centrale rol vervulde. Haar Antilliaanse moeder vond het belangrijk dat de kinderen ook leerden koken, en daarom mocht Andrea al jong eens per week koken voor haar familie. "Ik herinner me nog levendig dat ik als klein meisje mijn eigen dubbel gedopte tuinboontjes mocht klaarmaken en opeten. Wat een feest!" Een carrière in de horeca was dan ook een logische vervolgstap.

Na de Middelbare Hotelschool werkte Andrea in verschillende restaurants en hotels rondom Amsterdam. Andrea onderscheidde zichzelf door zowel in de keuken als voor de schermen uit te blinken. Tegenwoordig geeft Andrea op inspirerende wijze culinaire workshops en presentaties door het hele land. 

Andrea geniet erg van de dubbelrol als gastvrouw en kok. Ze vindt het dan ook het allerfijnste om lekker thuis te koken voor vrienden, onder het genot van een glas wijn en een goed gesprek. Ze vindt het heerlijk om nieuwe dingen te proberen, met gekke ingrediënten, of juist met een beperkte voorraad iets bijzonders op tafel te zetten. Wanneer je iets met liefde en overtuiging maakt, smaakt het volgens haar altijd!

De beste ingrediënten vind je volgens haar niet in de supermarkt, maar op de markt bij jou in de buurt. Andrea pleit ervoor zo puur en basic mogelijk te koken, altijd volgens de seizoenen. Ze geniet van een goed glas rode wijn uit de Bordeaux en haar favoriete gerechten bevatten garnalen. “Sowieso iets met garnalen, mijn vrienden lachen me hier vaak om uit!”. 

Andrea presenteert op 24Kitchen de afleveringen van Grenzeloos Koken over Latijns-Amerika. Met haar Antilliaanse en Cubaanse bloed heeft ze hier veel gevoel voor en weet dit te vertalen naar de Nederlandse keuken. Ze is gek op de warme, swingende smaken van het continent en deelt deze liefde graag met iedereen die het horen wil.

Bekijk alle recepten van Andrea.