Peruaanse lamsbout

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
2 uur totale tijd

Peruaanse lamsbout
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Breng water met wat zout aan de kook. Schil de aardappels en snijd ze over de lengte in tweeën. Blancheer de aardappels circa 3 minuten.

Leg de lamsbout in de braadslee en kerf 6 gleufjes in het vlees. Pel en plet de teentjes knoflook. Vul elk gaatje met de knoflook.

Schik de aardappels om de lamsbout heen.
Plaats de braadslee in de oven en schenk de helft van de wijn over het vlees.
Braad het vlees 1,5 uur en bedruip het elk kwartier met scheutjes wijn.

Kruidenolie
Hak voor de kruidenolie de munt en koriander fijn. Meng met een scheut olie en een beetje zout en versgemalen peper. Bestrijk het vlees hiermee.

Salade
Maak de avocado’s schoon. Snijd de avocado in plakjes.
Pel en snipper de ui. Hak de olijven grof. Snijd het hoedje van de peper en 'rol' de pitjes tussen je handen eruit. Snijd de peper in dunne ringetjes.
Verwarm de azijn met suiker. Serveer de salade in een schaaltje en schenk er een beetje gezoete azijn overheen.

Serveer
Snijd het vlees in dikke plakken en serveer met aardappels en de avocadosalade.

 

Ingredienten

4
Personen

Peruaanse lamsbout

  • 3 vastkokende aardappels
  • 3 zoete aardappels
  • 1 kg lamsbout
  • 6 teentjes knoflook
  • 300 ml droge witte wijn

Kruidenolie

  • 10 takjes munt
  • 10 takjes koriander
  • olijfolie

Salade

  • 2 avocado's
  • 1 rode ui
  • 10 zwarte olijven
  • 1 rode peper
  • 150 ml witte wijnazijn
  • 1 el suiker

Extra nodig

  • braadslee
Geef je waardering
1