Peruaanse ceviche

10
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Bereiding

Snijd de vis in kleine blokjes, doe de blokjes in een kom en voeg koud water toe met een theelepel zout. Zorg ervoor dat de vis onder water staat. Doe er folie overheen en zet het in de koelkast. Het water zorgt ervoor dat de vis een stevige textuur houdt.

Snijd de zoete aardappel in blokjes en breng aan de kook in een pan met ruim water voor ca 10 minuten. De aardappelen moeten nog wel een bite hebben, dus check af en toe of de aardappelen niet te gaar worden.

Snipper 1 ui en doe deze in een grote schaal. Pers hier de knoflook boven uit. Snijd de peper doormidden en verwijder de pitjes, snijd vervolgens fijn en voeg toe aan de ui en knoflook. Pers alle limoenen uit en giet het sap ook in de kom.

Spoel de vis af om het zout er af te halen. Laat de vis uitlekken en voeg daarna toe aan het limoensapmengsel.

Hak de koriander fijn en doe dit bij de vis. Dek de schaal af. Laat de vis 10 minuten rusten in de limoensap.

Snijd de andere ui in ringen en haal de blaadjes van de babygem.

Proef de ceviche en voeg eventueel wat zout en peper toe als dat nodig is.

Serveren

Verdeel de blaadjes little gem over de borden. Leg hier de vis op en garneer met uienringen, gehakte koriander, blokjes zoete aardappel en mais.

Ingredienten

6
Personen

  • 2 kg verse vis (corvina, heilbot of zeebaars)
  • 2 rode uien
  • 15 limoenen
  • 1 habanero peper
  • 3 takjes verse koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • zout en peper naar smaak
  • 4 little gems (sla)
  • 1 blikje mais
  • 2 zoete aardappels
Geef je waardering
10