Perencrumble

6
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten kooktijd
40 minuten totale tijd

Blonde rum-karamel
Vet de ovenschaal in. Breng de slagroom aan de kook. Karamelliseer de suiker in gedeeltes en voeg voorzichtig de slagroom toe. Breng opnieuw aan de kook en roer tot de karamel opgelost is. Haal de pan van het vuur en roer de boter en de rum erdoor. Schenk de saus in de ovenschaal.

Peren-walnootvulling
Snijd de peren en de cake in blokjes. Hak de walnoten en meng alles door elkaar. Verdeel de vulling over de rum-karamelsaus.

Walnotencrumble
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Hak de walnoten fijn. Meng de boter, suiker, bloem en de walnoten met elkaar en wrijf met beide handen door het mengsel tot er kruimels ontstaan. Verdeel de kruimels over de ovenschaal en bak de crumble in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

Tip: serveer de Perencrumble met een bolletje vanille-ijs

Ingredienten

1
Porties

Blonde rum-karamel

  • 100 ml slagroom
  • 150 g suiker
  • 120 ml boter
  • 75 ml rum

Peren-walnootvulling

  • 4 peren, Sweet Sensation
  • 200 g cake
  • 150 g walnoten

Walnotencrumble

  • 120 g walnoten
  • 180 g koude boter
  • 150 g suiker
  • 150 g bloem

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • ovenschaal
  • poedersuiker om te bestuiven
Geef je waardering
6