Blonde rum-karamel
Vet de ovenschaal in. Breng de slagroom aan de kook. Karamelliseer de suiker in gedeeltes en voeg voorzichtig de slagroom toe. Breng opnieuw aan de kook en roer tot de karamel opgelost is. Haal de pan van het vuur en roer de boter en de rum erdoor. Schenk de saus in de ovenschaal.
Peren-walnootvulling
Snijd de peren en de cake in blokjes. Hak de walnoten en meng alles door elkaar. Verdeel de vulling over de rum-karamelsaus.
Walnotencrumble
Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Hak de walnoten fijn. Meng de boter, suiker, bloem en de walnoten met elkaar en wrijf met beide handen door het mengsel tot er kruimels ontstaan. Verdeel de kruimels over de ovenschaal en bak de crumble in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.
Tip: serveer de Perencrumble met een bolletje vanille-ijs
25 min voorbereidingstijd
15 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties