Pepesan-dressing
Stap 1:
Rasp de limoen boven een mengkom en pers het sap uit. Pel en snijd de sjalot en knoflook heel fijn. Schil en rasp de laos. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Voeg alles toe aan het limoensap.
Stap 2:
Voeg de sojasaus, ketjap en zonnebloemolie toe. Meng alles goed door elkaar met een garde. Snijd de bosui in fijne ringetjes en meng dit door de pepesandressing. Houdt één eetlepel bosuiringetjes apart voor garnering.
Makreel
Meng het aardappelzetmeel met laospoeder, knoflookpoeder en wat zout en peper. Verwarm een ruime bakpan met de zonnebloemolie. Wentel de makreelfilets door het aardappelzetmeel. Bak de makreelfilets in de hete zonnebloemolie in 3 minuten rondom goudbruin. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Serveer de makreelfilets met een lepel pepesandressing en wat fijngesneden bosuiringetjes.
Tips van Danny:
-
Lekker bij Nasi Kuning
-
Frisse aanvulling op een goedgevulde rijsttafel.
Meld je aan en praat mee