Vandaag staat deze pepesan 2.0 op het menu. Dit gekruide visje met pepesan-dressing  is niet alleen erg makkelijk om te maken maar ook binnen een half uurtje klaar. Perfect voor bij de nasi kuning en een zelfgemaakte atjar.

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Pepesan-dressing

  • 1 limoen
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 1 cm laos
  • 1 kleine rode peper
  • 2 el zoute sojasaus
  • 1 el ketjap media
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 bosuitje

Makreel

  • 3 el aardappelzetmeel
  • 1 tl laospoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • Zout en peper, naar smaak
  • 6 el zonnebloemolie
  • 4 makreelfilets à 125 g stuk (zonder graat, met vel)

Extra nodig

  • keukenpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 35 minuten

Pepesan-dressing 

Stap 1: 
Rasp de limoen boven een mengkom en pers het sap uit. Pel en snijd de sjalot en knoflook heel fijn. Schil en rasp de laos. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Voeg alles toe aan het limoensap.  

Stap 2: 
Voeg de sojasaus, ketjap en zonnebloemolie toe. Meng alles goed door elkaar met een garde. Snijd de bosui in fijne ringetjes en meng dit door de pepesandressing. Houdt één eetlepel bosuiringetjes apart voor garnering. 

Makreel 
Meng het aardappelzetmeel met laospoeder, knoflookpoeder en wat zout en peper. Verwarm een ruime bakpan met de zonnebloemolie. Wentel de makreelfilets door het aardappelzetmeel. Bak de makreelfilets in de hete zonnebloemolie in 3 minuten rondom goudbruin. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Serveer de makreelfilets met een lepel pepesandressing en wat fijngesneden bosuiringetjes.  

Tips van Danny: 

  • Frisse aanvulling op een goedgevulde rijsttafel. 

 

Geef je waardering

26
pepesan