De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pepesan 2.0

Vandaag staat deze pepesan 2.0 op het menu. Dit gekruide visje is niet alleen erg makkelijk om te maken maar ook binnen een half uurtje klaar. Lekker met wat nasi en zelfgemaakte atjar.

35 MIN
pepesan

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Vandaag staat deze pepesan 2.0 op het menu. Dit gekruide visje met pepesan-dressing  is niet alleen erg makkelijk om te maken maar ook binnen een half uurtje klaar. Perfect voor bij de nasi kuning en een zelfgemaakte atjar.

Bereidingswijze

Pepesan-dressing 

Stap 1: 
Rasp de limoen boven een mengkom en pers het sap uit. Pel en snijd de sjalot en knoflook heel fijn. Schil en rasp de laos. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Voeg alles toe aan het limoensap.  

Stap 2: 
Voeg de sojasaus, ketjap en zonnebloemolie toe. Meng alles goed door elkaar met een garde. Snijd de bosui in fijne ringetjes en meng dit door de pepesandressing. Houdt één eetlepel bosuiringetjes apart voor garnering. 

Makreel 
Meng het aardappelzetmeel met laospoeder, knoflookpoeder en wat zout en peper. Verwarm een ruime bakpan met de zonnebloemolie. Wentel de makreelfilets door het aardappelzetmeel. Bak de makreelfilets in de hete zonnebloemolie in 3 minuten rondom goudbruin. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Serveer de makreelfilets met een lepel pepesandressing en wat fijngesneden bosuiringetjes.  

Tips van Danny: 

  • Frisse aanvulling op een goedgevulde rijsttafel. 

 

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker