Peperoni ripieni di carne con formaggio (Gevulde paprika met gehaktsaus)

17
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Vulling
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook, voeg het gehakt toe en rul in circa 5 minuten bruin. Blus af met de witte wijn. Hak de selderij fijn en voeg samen met de tomatenpuree toe. Breng op smaak met een beetje zout en peper en laat circa 10 minuten sudderen. Voeg de geitenkaas toe aan de saus en roer erdoor. Haal de pan van het vuur zodat hij niet verder kookt. Rasp de Parmezaanse kaas boven de saus en voeg het ei toe. Meng door elkaar.

Gevulde paprika
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de bovenkant van de paprika’s en verwijder de zaadlijst. Zorg dat de paprika’s niet scheurt. Vet de ovenschaal in met olijfolie en zet de paprika’s er in. Snijd eventueel een klein stukje van de onderkant om deze te stabiliseren. Schep de vulling in de paprika’s. Zet de ovenschaal in de oven en bak de gevulde in paprika’s circa 20 minuten gaar. Haal de paprika’s uit de oven. Snijd de taleggio in dunne plakken en leg op elke paprika een plak taleggio. Zet de paprika’s circa 2 minuten terug in de oven zodat de taleggio kan smelten.

Croutons
Snijd het brood in blokjes. Pel en pers de knoflook. Meng het brood met de olijfolie en knoflook. Bak de croutons krokant en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.

Serveren
Strooi de croutons over de paprika’s.

Ingredienten

4
Personen

peperoni ripieni di carne con formaggio

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 350 g half om half gehakt
  • 100 ml witte wijn
  • 2 takjes bladselderij
  • 2 el tomatenpuree
  • 100 g geitenkaas
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 ei

Gevulde paprika

  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 oranje paprika
  • 50 g tallegio
  • 2 sneetjes bruin brood
  • 1 teentje knoflook

Extra nodig

  • ovenschaal
  • keukenpapier
Geef je waardering
17