Pepernoten cheesecake

206
Gemiddeld
Pepernoten cheesecake

Bereidingswijze

40 minuten kooktijd
1 uur en 25 minuten totale tijd

Doorzoek het huis en verzamel alle pepernoten en kruidnoten.

Smelt de boter.

Rasp de schil van de sinaasappels.

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.

Maal de pepernoten fijn in de keukenmachine. (Of leg ze in een theedoek en gebruik wat ouderwets geweld met een deegroller.) Meng met de gesmolten boter. Schep in een ingevette springvorm van 24 cm en druk goed aan.  Bak het 10 minuten op 180 °C.

Mix de suiker met de maizena. Klop de roomkaas er door, totdat het een romig mengsel is. Voeg één voor één eieren toe, terwijl je blijft kloppen.

Schenk, nog steeds kloppend de room bij het mengsel. Voeg de merg van het vanillestokje toe en de geraspte schil van 2 sinaasappels.

Stort het mengsel op de taartbodem. Schud even totdat alles gelijk verdeeld is. Bak 45 minuten in de oven (Let op dat de bovenkant niet te bruin wordt! En dek eventueel af met aluminiumfolie). Serveer afgekoeld.

Mocht je nog vol zitten van de chocoladeletters: deze taart kun je prima een dag later serveren.

Ingredienten

1
Porties

Pepernoten cheesecake

  • 250 g pepernoten
  • 150 g boter
  • 2 sinaasappels
  • 1 vanilestokje
  • 200 g suiker
  • 3 el maïzena
  • 900 g roomkaas
  • 3 grote eieren
  • 100 ml room
Geef je waardering
206