De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pepernoten cheesecake

Op zoek naar een lekker toetje op pakjesavond? Deze cheesecake is een heerlijke aanrader! 

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pepernoten cheesecake

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Doorzoek het huis en verzamel alle pepernoten en kruidnoten. 

  2. Smelt de boter en rasp de schil van de sinaasappels.  

  3. Smelt de boter en rasp de schil van de sinaasappels.  

  4. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. 

  5. Maal de pepernoten fijn in de keukenmachine. Of leg ze in een theedoek en gebruik wat ouderwets geweld met een deegroller. Meng met de gesmolten boter.  

  6. Schep in een ingevette springvorm van 24 cm en druk goed aan.  Bak het 10 minuten op 180 °C. 

  7. Mix de suiker met de maizena. Klop de roomkaas er door, totdat het een romig mengsel is. Voeg één voor één eieren toe, terwijl je blijft kloppen. 

  8. Schenk, nog steeds kloppend de room bij het mengsel. Voeg de merg van het vanillestokje toe en de geraspte schil van 2 sinaasappels. 

  9. Stort het mengsel op de taartbodem. Schud even totdat alles gelijk verdeeld is. Bak 45 minuten in de oven Let op dat de bovenkant niet te bruin wordt! En dek eventueel af met aluminiumfolie. Serveer afgekoeld. 

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.