Penne met kipgehaktballen

14
Makkelijk
Penne met kipgehaktballen

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Penne met kipgehaktballen

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Halveer de tomaten en leg ze op een helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel wat olijfolie over de tomaten en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Leg de takjes oregano ertussen.

Pel en snipper de sjalot.

Pel en snijd de knoflook.

Pluk en snijd de peterselie fijn.

Snijd het ontbijtspek in kleine reepjes.

Schep het kipgehakt, ontbijtspek, paneermeel, twee derde van de peterselie, ui en knoflook in een kom en meng goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Maak je handen vochtig met water en draai kleine balletjes van het gehaktmengsel. Leg de gehaktballen op de andere helft van de bakplaat. Gaar de tomaten en gehaktballen circa 20 minuten in de oven.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de penne beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Roer de tomaten en de gehaktballen door de pasta en breng op smaak met olijfolie extra vierge.

 

Groente

Verwijder de uiteindes van de haricots verts.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de haricots verts in circa 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze koud. Schenk olijfolie over de haricots verts en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en de rest van de peterselie. 

 

Serveren
Schep de pasta op borden en verdeel de salade erover. Schaaf de Parmezaanse kaas over het gerecht.

Ingredienten

4
Personen

Penne met kipgehaktballen

  • 500 g cherrytomaten
  • olijfolie om te bakken
  • 3 takjes oregano
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 50 g ontbijtspek
  • 350 g kipgehakt
  • 1 el paneermeel
  • 300 g penne
  • 50 g Parmezaanse kaas

Groente in warme vinaigrette

  • 200 g haricots verts
  • olijfolie extra vierge

Extra nodig:

  • bakpapier
Penne met kipgehaktballen
Geef je waardering
14