Penne con zucca, salmone e funghi (Penne met pompoen, zalm en paddenstoelen)

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Schil en halveer de pompoen. Verwijder de pitten en snijd de pompoen in blokjes. Blancheer de pompoen circa 5 minuten in ruim kokend water met een beetje zout. Giet af en laat droog stomen. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Snijd de paddenstoelen fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en paddenstoelen circa 3 minuten. Ris de tijm en voeg samen met de helft van de anijszaadjes toe aan de pan. Hak de peterselie en voeg toe. Voeg de pompoen en melk toe en stoof circa 5 minuten.
Giet de pasta af en voeg ook toe. Laat circa 5 minuten pruttelen.

Snijd de kruiden fijn. Snijd de zalm in blokjes. Meng de zalm met een scheutje olijfolie en de kruiden. Voeg de andere helft van de anijszaadjes toe. Verwarm een pan en bak de zalm circa 2 minuten op hoog vuur.
Schep de pasta op borden en verdeel de zalm erover.

Ingredienten

4
Personen

Penne con zucca, salmone e funghi (Penne met pompoen, zalm en paddenstoelen)

  • 400 g penne
  • 1 flespompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g gemengde paddenstoelen
  • olijfolie
  • 100 ml melk
  • 3 takjes tijm
  • 2 tl anijszaad
  • 2 takjes peterselie
  • 2 takjes oregano
  • 2 takjes salie
  • 400 g zalmfilet zonder huid
Geef je waardering
2