De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

penne alla monzese (pasta met saucijzenvlees) & insalata di pomodori gialli (tomatensalade)

Een romig pastagerecht met saucijzenvlees en saffraan geserveerd met een heerlijke tomatensalade.

30 min kooktijd
Penne alla monzese (pasta met saucijzenvlees) & Insalata di pomodori gialli (Tomatensalade)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Penne alla monzese (pasta met saucijzenvlees)
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en snipper de sjalot. Verhit olijfolie in de pan en fruit de sjalot circa 2 minuten. Snijd de saucijsjes open en pluk het vlees los. Voeg samen met de venkelzaadjes toe. Schenk de wijn erbij en laat 1 minuut koken. Voeg de room en saffraan toe en breng op smaak met een beetje zout en peper. Scheur de helft van de blaadjes basilicum en voeg toe aan de pan. Laat circa 4 minuten garen. Giet de pasta af en roer door de saus. Rasp de Parmezaanse kaas. Schep de pasta op een bord. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas, een blaadje basilicum en versgemalen peper.

Tomatensalade
Pel en snijd de ui in ringen. Snijd de tomaten en mozzarella in blokjes en meng met de ui. Druppel er wat olijfolie en azijn overheen. Strooi de oregano over de salade en breng op smaak met een snufje zout en peper.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker