Penne alla monzese (pasta met saucijzenvlees) & Insalata di pomodori gialli (Tomatensalade)

6
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Penne alla monzese (pasta met saucijzenvlees)
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en snipper de sjalot. Verhit olijfolie in de pan en fruit de sjalot circa 2 minuten. Snijd de saucijsjes open en pluk het vlees los. Voeg samen met de venkelzaadjes toe. Schenk de wijn erbij en laat 1 minuut koken. Voeg de room en saffraan toe en breng op smaak met een beetje zout en peper. Scheur de helft van de blaadjes basilicum en voeg toe aan de pan. Laat circa 4 minuten garen. Giet de pasta af en roer door de saus. Rasp de Parmezaanse kaas. Schep de pasta op een bord. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas, een blaadje basilicum en versgemalen peper.

Tomatensalade
Pel en snijd de ui in ringen. Snijd de tomaten en mozzarella in blokjes en meng met de ui. Druppel er wat olijfolie en azijn overheen. Strooi de oregano over de salade en breng op smaak met een snufje zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Penne alla monzese (pasta met saucijzenvlees) & Insalata di pomodori gialli (tomatensalade)

  • 500 g penne rigate
  • 1 sjalot
  • olijfolie
  • 4 saucijsjes (kalfsvlees)
  • 1 tl venkelzaad
  • 50 ml droge witte wijn
  • 200 ml room
  • 2 zakjes saffraanpoeder
  • 2 takjes basilicum
  • 60 g Parmezaanse kaas

Italiaanse tomatensalade

  • 1 rode ui
  • 4 gele tomaten
  • 1 bol buffelmozzarella
  • olijfolie
  • witte wijnazijn
  • 1 tl oregano

Extra nodig

  • rasp
Geef je waardering
6