De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pejeh

Van deze Javaanse snack blijf je eten. Dit dunne, knapperig gebakken koekje uit de Javaanse keuken is dan ook ontzettend lekker. Speciaal voor de snoepkonten onder ons​​​​​​​.

45 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
pejeh-hor.jpg

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Van deze Javaanse snack blijf je eten. Dit dunne, knapperig gebakken koekje uit de Javaanse keuken is dan ook ontzettend lekker. Speciaal voor de snoepkonten onder ons.

Bereidingswijze

Stap 1: 
Pel de knoflook. Vijzel de knoflook en maggiblokjes. Klop het ei los. Doe het rijstmeel en maïzena in een ruime kom. Voeg al roerende met een garde koud water toe aan het rijstmeel totdat het een dikte van pannenkoekenbeslag heeft. Meng daarna het knoflookmengsel, de maggiblokjes en het losgeklopte ei door het beslag. Laat het beslag 30 minuten rusten. 

Stap 2: 
Halveer de pinda’s. Meng de pinda’s door het beslag. 

Stap 3: 
Vul de wadjan met zonnebloemolie tot 10 cm onder de rand. Verwarm tot de olie goed heet is. Test met een druppel beslag of de olie goed heet is. Wanneer deze sist, is de pan heet genoeg. Laat een lepel olie langs de binnenste rand lopen. 

Stap 4: 
Neem een flinke soeplepel met beslag. Laat de inhoud van de pollepel via de rand van de wadjan in de olie lopen. Het beslag plakt eerst aan de rand en glijdt vanzelf in de olie. Bak de pejeh bruin in de hete olie.  Schep op een stuk keukenpapier om uit te lekken. Serveer de pejeh meteen of bewaar de pejeh in een afsluitbare bak om vers te houden. 

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker