Van deze Javaanse snack blijf je eten. Dit dunne, knapperig gebakken koekje uit de Javaanse keuken is dan ook ontzettend lekker. Speciaal voor de snoepkonten onder ons.

Danny Jansen

Ingredienten

12
Personen

Ingrediënten

  • 5 tenen knoflook
  • 2 maggiblokjes
  • 1 ei
  • 400 g rijstmeel
  • 3 el maïzena
  • water
  • 150 g ongebakken pinda's
  • Ongeveer 2 l zonnebloemolie, afhankelijk van de grootte van de wadjan

Extra nodig

  • Wadjan (wok)
  • keukenpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Stap 1: 
Pel de knoflook. Vijzel de knoflook en maggiblokjes. Klop het ei los. Doe het rijstmeel en maïzena in een ruime kom. Voeg al roerende met een garde koud water toe aan het rijstmeel totdat het een dikte van pannenkoekenbeslag heeft. Meng daarna het knoflookmengsel, de maggiblokjes en het losgeklopte ei door het beslag. Laat het beslag 30 minuten rusten. 

Stap 2: 
Halveer de pinda’s. Meng de pinda’s door het beslag. 

Stap 3: 
Vul de wadjan met zonnebloemolie tot 10 cm onder de rand. Verwarm tot de olie goed heet is. Test met een druppel beslag of de olie goed heet is. Wanneer deze sist, is de pan heet genoeg. Laat een lepel olie langs de binnenste rand lopen. 

Stap 4: 
Neem een flinke soeplepel met beslag. Laat de inhoud van de pollepel via de rand van de wadjan in de olie lopen. Het beslag plakt eerst aan de rand en glijdt vanzelf in de olie. Bak de pejeh bruin in de hete olie.  Schep op een stuk keukenpapier om uit te lekken. Serveer de pejeh meteen of bewaar de pejeh in een afsluitbare bak om vers te houden. 

Geef je waardering

138
pejeh-hor.jpg