Amandelkruimelbodem
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Maal de bloem met de amandelen, het zout en de bruine suiker fijn. Kneed de boter erdoor tot een egaal deeg. Druk het deeg in een ingevette taartring en bak in circa 25 minuten krokant. Verwijder de ring en laat de bodem afkoelen.
Vanilleroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de room met de suiker en het vanillemerg stijf. Schep de slagroom in een spuitzak met een gladde spuitmond.
Perziken
Overgiet de perziken met likeur en laat circa 15 minuten marineren.
Engelenhaar
Verwarm de suiker met een scheutje water tot het karamel is en laat afkoelen zodat je er met een vork draden van kan trekken. Leg 2 bakvormen op een met bakpapier beklede bakplaat. Haal 2 vorken door de karamel en wapper ze tussen de bakvormen heen en weer zodat er draden ontstaan. Vorm de draden voor ze uitharden tot een bal. Spuit de vanilleroom in een spiraalvorm op de bodem. Snijd de perziken in stukken en leg ze in een waaier op de taart. Verbrokkel de diepvriesframbozen en verdeel ze over de taart. Bestrooi met amandelen en bestuif met poedersuiker. Leg de ball engelenhaar op de taart.
Thema: mooiste taarten
0 reacties