De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pêche melbataart

Duik snel de keuken in en ga aan de slag met deze verrukkelijke pêche melbataart!

45 min kooktijd
Peche melbataart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Amandelkruimelbodem

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Maal de bloem met de amandelen, het zout en de bruine suiker fijn. Kneed de boter erdoor tot een egaal deeg. Druk het deeg in een ingevette taartring en bak in circa 25 minuten krokant. Verwijder de ring en laat de bodem afkoelen.

Vanilleroom

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de room met de suiker en het vanillemerg stijf. Schep de slagroom in een spuitzak met een gladde spuitmond.

Perziken

Overgiet de perziken met likeur en laat circa 15 minuten marineren.

Engelenhaar

Verwarm de suiker met een scheutje water tot het karamel is en laat afkoelen zodat je er met een vork draden van kan trekken. Leg 2 bakvormen op een met bakpapier beklede bakplaat. Haal 2 vorken door de karamel en wapper ze tussen de bakvormen heen en weer zodat er draden ontstaan. Vorm de draden voor ze uitharden tot een bal. Spuit de vanilleroom in een spiraalvorm op de bodem. Snijd de perziken in stukken en leg ze in een waaier op de taart. Verbrokkel de diepvriesframbozen en verdeel ze over de taart. Bestrooi met amandelen en bestuif met poedersuiker. Leg de ball engelenhaar op de taart.

Thema: mooiste taarten

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker