Pecan-schuimtaartjes

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten kooktijd
90 minuten totale tijd

Harde wenerdeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker en het ei. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Pecannotenfrangipane
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Maal de pecannoten met de suiker, ei, cacaopoeder en de boter in het bakje van de staafmixer tot een gladde massa.

Vet de vormpjes in. Rol het harde wenerdeeg uit tot een dikte van circa 5 millimeter en steek er met de steker van 12 centimeter doorsnede rondjes uit. Bekleed de ingevette vormpjes ermee en snijd het eventueel overtollige deeg van de randen. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Verdeel de pecannotenfrangipane tot iets onder de rand over de vormpjes. Bak de taartjes in de oven in circa 25 minuten gaar. Laat afkoelen en haal ze uit de vormpjes.

Gesuikerde pecannoten
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de pecannoten met de suiker en het eiwit op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in de oven in circa 15 minuten krokant.

Italiaans schuim
Breng in een pan de koffie, oploskoffie en de suiker aan de kook en kook tot 121 ºC. Klop de eiwitten tot stijve pieken in een vetvrije kom. Giet druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het eiwit koud. Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond en spuit een spiraal schuim op de gebakjes. Brand het schuim af met een gasbrander. Garneer met de gesuikerde pecannoten. Bestuif met poedersuiker.

Ingredienten

8
Porties

Harde wenerdeeg

  • 300 g bloem
  • 200 g boter
  • 100 g suiker
  • 1 ei

Pecannotenfrangipane

  • 125 g pecannoten
  • 125 g suiker
  • 1 ei
  • 1 tl cacaopoeder
  • 50 g boter

Gesuikerde pecannoten

  • 8 pecannoten
  • 2 el suiker
  • 1 eiwit

Italiaans schuim

  • 75 ml koffie
  • 1 tl oploskoffie
  • 260 g suiker
  • 3 eiwitten

Extra nodig

  • plasticfolie
  • staafmixer en bijbehorend bakje
  • kartelvormpjes van 10 cm doorsnede
  • steker van 12 cm doorsnede
  • bakpapier
  • spuitzak met gladde spuitmond
  • gasbrander
  • poedersuiker om te bestuiven
Geef je waardering
5