De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pecan-karamelscheptaart

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pecan-karamelscheptaart

Bereidingswijze

Pecancake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt voor de beurre noisette de boter in een pan tot de boter lichtbruin van kleur is en naar nootjes ruikt. Laat circa 2 minuten afkoelen. Maal de pecannoten met poedersuiker en de bloem in het bakje van de staafmixer tot een fijn poeder. Roer de eiwitten los en meng het notenpoeder erdoor. Voeg de lauwe beurre noisette toe en meng goed door.

Vet een taartpan in en bekleed met bakpapier. Giet het beslag erin. Bak de cake in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen en snijd de cake in blokjes.

Karamelsaus

Karamelliseer de suiker. Breng de room aan de kook en schenk de room voorzichtig bij de karamel. Breng aan de kook en roer tot de karamel opgelost is. Breng op smaak met een snufje zout. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Laat de karamelsaus afkoelen.

Gesuikerde pecannoten
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop het eiwit los en wentel er de pecannoten en suiker door. Verdeel het notenmengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze circa 13 minuten.

Slagroom
Klop de slagroom met de suiker stijf. Smelt de chocolade au bain-marie en spatel door de slagroom. Meng de cakeblokjes door de slagroom. Verdeel de gevulde slagroom over een taartvorm. Lepel de karamelsaus over de slagroom. Breek de gesuikerde pecannoten en strooi over de taartvorm. Bestuif de schepcake met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.