Pecan-karamelscheptaart

12
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Pecancake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt voor de beurre noisette de boter in een pan tot de boter lichtbruin van kleur is en naar nootjes ruikt. Laat circa 2 minuten afkoelen. Maal de pecannoten met poedersuiker en de bloem in het bakje van de staafmixer tot een fijn poeder. Roer de eiwitten los en meng het notenpoeder erdoor. Voeg de lauwe beurre noisette toe en meng goed door.

Vet een taartpan in en bekleed met bakpapier. Giet het beslag erin. Bak de cake in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen en snijd de cake in blokjes.

Karamelsaus

Karamelliseer de suiker. Breng de room aan de kook en schenk de room voorzichtig bij de karamel. Breng aan de kook en roer tot de karamel opgelost is. Breng op smaak met een snufje zout. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Laat de karamelsaus afkoelen.

Gesuikerde pecannoten
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop het eiwit los en wentel er de pecannoten en suiker door. Verdeel het notenmengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze circa 13 minuten.

Slagroom
Klop de slagroom met de suiker stijf. Smelt de chocolade au bain-marie en spatel door de slagroom. Meng de cakeblokjes door de slagroom. Verdeel de gevulde slagroom over een taartvorm. Lepel de karamelsaus over de slagroom. Breek de gesuikerde pecannoten en strooi over de taartvorm. Bestuif de schepcake met poedersuiker.

Ingredienten

1
Porties

Pecancake

  • 65 g roomboter
  • 60 g pecannoten
  • 100 g poedersuiker
  • 65 g bloem
  • 3 eiwitten

Karamelsaus

  • 75 g suiker
  • 50 ml slagroom
  • 1 snufje zout
  • 40 g roomboter

Gesuikerde pecannoten

  • 1 eiwit
  • 100 g pecannoten
  • 2 el suiker

Slagroom

  • 250 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • 100 g chocolade

Extra nodig:

  • staafmixer en bijbehorend bakje
  • 1 taartpan
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
  • stenen taartvorm
  • poedersuiker om te bestuiven
Geef je waardering
12