De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Peanut butter-jelly roll

Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits de eieren. Klop in een mengkom of met een keukenmachine, de eidooiers met de suiker luchtig en meng het vanille-extract erdoor. Klop het eiwit in een vetvrije mengkom tot stijve pieken.

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Peanut butter-jelly roll

Bereidingswijze

Cake
Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits de eieren. Klop in een mengkom of met een keukenmachine, de eidooiers met de suiker luchtig en meng het vanille-extract erdoor. Klop het eiwit in een vetvrije mengkom tot stijve pieken. Zeef de bloem met bakpoeder en spatel door het eidooierschuim, spatel vervolgens het eiwitschuim erdoor. Vet een bakblik in en bekleed met bakpapier. Vul de bakvorm met het beslag, strijk glad af en bak de in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi een schone theedoek met poedersuiker. Los de cake op de theedoek, verwijder het bakpapier en laat afkoelen.

Pindakaasbotercrème
Verwarm de melk met de bloem en roer door tot er bubbels ontstaan en de melk dikker wordt. Haal de pan van het vuur, giet uit op een plaatje en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de boter met de kristalsuiker in circa 5 minuten luchtig. Wrijf de gebonden melk door een zeef en voeg toe aan de opgeklopte boter. Klop door tot de suiker is opgelost. Voeg de pindakaas toe en meng door.

Jelly roll (opbouw)
Bestrijk de afgekoelde cake met een laag aardbeienjam. Snijd de bananen in plakjes en verdeel deze over de aardbeienjam. Spuit dunne banen pindakaascrème over de bananen en gebruik daarvoor een spuitzak. Rol de cake op met behulp van de theedoek en leg de rol op een snijplank. Garneer de rol met de resterende pindakaascrème en stukjes bacon die zijn geroosterd in de oven op 160°C en besprenkeld met honing.

Bakliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Hollandse Bakkers. Verschillende  bakkers laten zien hoe je hun favoriete lekkernijen zelf thuis in een handomdraai op tafel kan zetten.

Gedurende het programma maakt de kijker wekelijks kennis met één van de acht bakkers die hun  favoriete gerecht maken. 24Kitchen trekt daar een blik vol talent voor open. Zo zijn Menno de Koning en Sarena Solari, recente winnaars van Heel Holland Bakt, te zien. Maar ook professionals zoals Job van Berkel van patisserie Tout, Kees Raat van Metropolitan, Issa Niemeijer van de ambachtelijke Franse bakkerij Gebroeders Niemeijer en Cees Holtkamp, de beroemde patissier en schrijver van bakboeken. Danny Jansen, vast gezicht en chef van 24Kitchen, bakt al jaren achter de schermen en toont in dit programma zijn kunsten aan de kijker.  

Hidde de Brabander, die zijn sporen heeft verdiend in de banketbakkerij en gastronomie en eigenaar van patisserie Dreams of Magnolia: “Voor de taart die ik maak in ‘Hollandse Bakkers’ gebruik ik een nieuwe techniek die uniek is en ontwikkeld in Frankrijk. Om op deze manier mijn kennis te mogen delen is voor mij geweldig”.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.