Cake
Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits de eieren. Klop in een mengkom of met een keukenmachine, de eidooiers met de suiker luchtig en meng het vanille-extract erdoor. Klop het eiwit in een vetvrije mengkom tot stijve pieken. Zeef de bloem met bakpoeder en spatel door het eidooierschuim, spatel vervolgens het eiwitschuim erdoor. Vet een bakblik in en bekleed met bakpapier. Vul de bakvorm met het beslag, strijk glad af en bak de in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi een schone theedoek met poedersuiker. Los de cake op de theedoek, verwijder het bakpapier en laat afkoelen.
Pindakaasbotercrème
Verwarm de melk met de bloem en roer door tot er bubbels ontstaan en de melk dikker wordt. Haal de pan van het vuur, giet uit op een plaatje en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de boter met de kristalsuiker in circa 5 minuten luchtig. Wrijf de gebonden melk door een zeef en voeg toe aan de opgeklopte boter. Klop door tot de suiker is opgelost. Voeg de pindakaas toe en meng door.
Jelly roll (opbouw)
Bestrijk de afgekoelde cake met een laag aardbeienjam. Snijd de bananen in plakjes en verdeel deze over de aardbeienjam. Spuit dunne banen pindakaascrème over de bananen en gebruik daarvoor een spuitzak. Rol de cake op met behulp van de theedoek en leg de rol op een snijplank. Garneer de rol met de resterende pindakaascrème en stukjes bacon die zijn geroosterd in de oven op 160°C en besprenkeld met honing.
0 reacties