De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pasta vongole met spicy 'nduja

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water, maar giet hem 1 minuut eerder dan aangegeven af. Vang een kopje van het kookwater op.

Pasta vongole met spicy 'nduja

Een recept van

Jamie Oliver

Miniatuur

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water, maar giet hem 1 minuut eerder dan aangegeven af. Vang een kopje van het kookwater op. Controleer intussen de vongole en geef open exemplaren een tik – als ze dan niet dichtgaan moet je ze weggooien. Trek de ’nduja in stukjes in een grote, koude koekenpan met antiaanbaklaag, giet er 1 eetlepel olijfolie bij, zet de pan op matig vuur en laat de ’nduja smelten terwijl je de peterselie (met steeltjes en al) fijnhakt. Roer het grootste deel van de peterselie met de vongole en rosé door de gesmolten worst en leg een deksel op de pan. Als het goed is gaan de schelpjes na 3 of 4 minuten open – blijf de pan regelmatig schudden, neem hem van het vuur en gooi schelpen die na die tijd nog steeds dicht zijn weg.

Hussel de uitgelekte pasta met een scheutje van het kookwater door de schelpen en laat de pan nog 1 minuut op het vuur staan. Maak de pasta zo nodig op smaak met zeezout en zwarte peper. Schep de borden vol, sprenkel er een beetje extra vergine olijfolie over, bestrooi met de rest van de peterselie en ga meteen aan tafel.

© 2017 Jamie Oliver

Jamie Oliver volgen? Check hier zijn Facebook-paginaInstagram-account en YouTube-kanaal.

Vanaf 1 oktober kijk je elke zondag naar Jamie's Quick & Easy Food! Het nieuwste programma Jamie Oliver, waarin hij deze keer aan de slag gaat met gerechten gemaakt van slechts 5 ingrediënten.

Van de mooiste gebakjes tot sissende coquilles en van hamburgerbroodjes waar het water je van in de mond loopt; ook deze nieuwe parel is weer gevuld met alleen de allerlekkerste gerechten. Wil je zelf de keuken in duiken? Na elke aflevering plaatsen we ons favoriete recept op de website.

© 2017 Jamie Oliver (www.jamieoliver.com)

Wil je alle recepten uit de serie + nog veel meer? Bestel dan gauw het bijbehorende kookboek, genaamd Jamie Oliver 5 ingrediënten.

Kijk elke zondag vanaf 17:00 naar 2 afleveringen van Jamie's Quick & Easy Food bij 24Kitchen en check de website voor de lekkerste recepten! Aflevering gemist? Kijk dan op zaterdag vanaf 16:00.

Jamie Oliver volgen? Check hier zijn Facebook-pagina, Instagram-account en YouTube-kanaal.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Sommige ingrediënten kende ik (nog) niet bij naam.
Jacqueline van de Griend
19-12-2023

Ook lekker