De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pasta puttanesca en ijsrol met kruidige vijgen

Pasta puttanesca en ijsrol met kruidige vijgen.

240 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Pasta puttanesca en ijsrol met kruidige vijgen

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pasta puttanesca Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Halveer de cherrytomaten. Pel en hak de knoflook fijn. Fruit de tomatenpuree en de knoflook circa 2 minuten in de pan en breng samen met de cherrytomaten en tomatensap aan de kook. Voeg eventueel wat suiker toe. Halveer de olijven. Pluk en hak de blaadjes basilicum en bladpeterselie en houd apart. Voeg de olijven, ansjovis, kappertjes en rode pepervlokken toe en laat circa 10 minuten koken. Giet de pasta af en roer de spaghetti door de saus. Voeg een klontje boter en kruiden toe aan de saus, roer goed door en verdeel de pasta puttanesca over vier borden.

IJsrol met kruidige vijgen
Breng in een steelpan water, kruidnagel, steranijs en honing aan de kook. Wel de vijgen in een kom door er het hete kruidenwater op te gieten. Vermaal de koekjes tot poeder. Haal de zachte vijgen uit het water en pureer glad. Leg de puree op plasticfolie en strooi hier de koekjes over. Verdeel het vanille-ijs erover en leg de rol circa 4 uur in de vriezer. Klop de slagroom stijf met een beetje vanille of suiker. Snijd de rol in plakjes en serveer met slagroom.

 

Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker