Pasta puttanesca Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Halveer de cherrytomaten. Pel en hak de knoflook fijn. Fruit de tomatenpuree en de knoflook circa 2 minuten in de pan en breng samen met de cherrytomaten en tomatensap aan de kook. Voeg eventueel wat suiker toe. Halveer de olijven. Pluk en hak de blaadjes basilicum en bladpeterselie en houd apart. Voeg de olijven, ansjovis, kappertjes en rode pepervlokken toe en laat circa 10 minuten koken. Giet de pasta af en roer de spaghetti door de saus. Voeg een klontje boter en kruiden toe aan de saus, roer goed door en verdeel de pasta puttanesca over vier borden.
IJsrol met kruidige vijgen
Breng in een steelpan water, kruidnagel, steranijs en honing aan de kook. Wel de vijgen in een kom door er het hete kruidenwater op te gieten. Vermaal de koekjes tot poeder. Haal de zachte vijgen uit het water en pureer glad. Leg de puree op plasticfolie en strooi hier de koekjes over. Verdeel het vanille-ijs erover en leg de rol circa 4 uur in de vriezer. Klop de slagroom stijf met een beetje vanille of suiker. Snijd de rol in plakjes en serveer met slagroom.
0 reacties