- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Kipfilet
- Snijd de kipfilet over de lengte open en klap de kipfilet open.
- Snijd de geitenkaas in plakjes en leg ze op de kipfilet.
- Bestrooi de kip met zout en peper.
- Vouw de kip dicht en rijg de open kant dicht met een satéprikker.
- Smeer de kip in met een scheutje olie en gril de kip circa 3 minuten op elke kant.
- Bak de kipfilets in een ovenschaal circa 8 minuten in de oven.
Gegrilde groente
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.
- Snijd de aubergines in blokjes en de courgettes in lange dunne plakken.
- Hussel de groente, met een flinke scheut olijfolie, in een grote kom door elkaar.
- Verhit een grillpan en gril de groente om en om circa 3 minuten.
Pesto
- Pluk de blaadjes van de basilicum.
- Pel de knoflook.
- Pureer de basilicum, knoflook en walnoten met een staafmixer en voeg extra vierge olijfolie toe tot een smeuïge pesto ontstaat.
- Halveer de citroen en roer het citroensap door de pesto.
- Breng op smaak met zout en peper.
Salade
- Schil en snijd de bleekselderij zo fijn mogelijk.
- Halveer de appel en verwijder het klokkenhuis. Snijd de appel met schil in kleine stukjes.
- Halveer de venkel, verwijder de kern en snijd de venkel zo fijn mogelijk.
- Meng de bleekselderij, appel, venkel, rozijnen en yoghurt door elkaar en breng op smaak met zout.
Serveer: Meng de pesto door de pasta. Besmeer de kip voor serveren met de honing.
0 reacties