Pasta met walnoten pesto & gegrilde groente

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Kipfilet

  • Snijd de kipfilet over de lengte open en klap de kipfilet open.
  • Snijd de geitenkaas in plakjes en leg ze op de kipfilet.
  • Bestrooi de kip met zout en peper.
  • Vouw de kip dicht en rijg de open kant dicht met een satéprikker.
  • Smeer de kip in met een scheutje olie en gril de kip circa 3 minuten op elke kant.
  • Bak de kipfilets in een ovenschaal circa 8 minuten in de oven.

Gegrilde groente

  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.
  • Snijd de aubergines in blokjes en de courgettes in lange dunne plakken.
  • Hussel de groente, met een flinke scheut olijfolie, in een grote kom door elkaar.
  • Verhit een grillpan en gril de groente om en om circa 3 minuten.

Pesto

  • Pluk de blaadjes van de basilicum.
  • Pel de knoflook.
  • Pureer de basilicum, knoflook en walnoten met een staafmixer en voeg extra vierge olijfolie toe tot een smeuïge pesto ontstaat.
  • Halveer de citroen en roer het citroensap door de pesto.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Salade

  • Schil en snijd de bleekselderij zo fijn mogelijk.
  • Halveer de appel en verwijder het klokkenhuis. Snijd de appel met schil in kleine stukjes.
  • Halveer de venkel, verwijder de kern en snijd de venkel zo fijn mogelijk.
  • Meng de bleekselderij, appel, venkel, rozijnen en yoghurt door elkaar en breng op smaak met zout.

Serveer: Meng de pesto door de pasta. Besmeer de kip voor serveren met de honing.

Ingredienten

4
Personen

Pasta met walnoten pesto & gegrilde groente

  • 400 g volkoren penne
  • 2 kipfilet
  • 150 g geitenkaas
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 paprika's
  • 2 aubergine
  • 2 courgettes
  • 2 el honing
  • zout
  • versgemalen peper

Walnotenpesto

  • 1 bosjes basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g walnoten
  • olijfolie extra vierge
  • 1 citroen

Bleekselderijsalade

  • 0.5 bleekselderij
  • 1 appel
  • 0.5 venkelknol
  • 50 g rozijnen
  • 50 g magere yoghurt

Extra nodig:

  • satéprikkers
  • staafmixer
Geef je waardering
0