Pasta met pesto-parmahamkip

14
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Pasta

  • Verwarm de oven voor op 200 ÂșC.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Verdeel de cherrytomaten, ui, knoflook en de zwarte olijven over een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en de balsamicoazijn. Hussel alles goed door en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Pof de cherrytomaten circa 15 minuten in de oven.
  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Hak de spinazie grof.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Roer de gepofte cherrytomaten, Parmezaanse kaas en de spinazie door de pasta.
Pesto-parmahamkip
  • Dep de kipfilet droog met keukenpapier. Snijd de kipfilet in gelijke dikke repen. Meng de kipfilet in een kom met de pesto en bestrooi met een beetje versgemalen peper.
  • Leg de plakken parmaham uit op het aanrecht en rol de repen kipfilet erin op.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip rondom in circa 8 minuten krokant en gaar.

Serveren

  • Verdeel de pasta over borden. Leg de kip erbovenop.

Ingredienten

4
Personen

Pasta met pesto-parmahamkip

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g cherrytomaten
  • 150 g zwarte olijven zonder pit
  • 30 ml olijfolie om in te bakken
  • 30 ml balsamico
  • 300 g meergranen penne
  • 150 g verse spinazie
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 300 g kipfilet
  • 1 el rode pesto
  • 75 g parmaham

Extra nodig

  • ovenschaal
  • keukenpapier
  • rasp
Geef je waardering
14