De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Pasta met doperwten, ham en pesto

Een heerlijke simpele pasta met doperwten, ham en pesto.

30 MIN
Pasta met doperwten, ham en pesto
Bianca Janssen

Bereidingswijze

  • Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Schil en snijd de bospenen in dunne plakjes.
  • Verhit olie in een pan en fruit de ui en de knoflook in circa 4 minuten glazig.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
  • Bak de paprika’s en de helft van de bospenen circa 5 minuten mee en schenk de kookroom erbij. Kook circa 5 minuten door.
  • Snijd de ham in dunne reepjes en roer de ham en de doperwten door de saus. Voeg de penne toe, warm goed door en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Pesto

  • Pluk de basilicum en pureer de basilicum, pijnboompitten, twee derde van de Parmezaanse kaas, sap van een halve citroen en de olijfolie met de staafmixer.

Serveren

  • Verdeel de pasta over borden en verdeel de pesto erover. Bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas.
  • Serveer de resterende bospenen rauw in een schaaltje bij de pasta.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker