- Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bewaar een scheutje pastawater en giet de pasta vervolgens af. Spoel koud, schenk een scheutje olijfolie erdoor en bewaar in de pan.
- Pel en snipper de uien.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne repen.
- Halveer de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd de rode peper in halve ringetjes.
- Meng het gehakt met het ei in een kom. Verkruimel een beschuitje erboven en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Vorm gehaktballen ter grootte van een pingpongbal.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en braad de ballen in circa 4 minuten rondom goudbruin. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de paprika, tomatenpuree, tomatenblokjes en een scheutje pastawater toe en laat met een deksel op de pan nog circa 5 minuten pruttelen.
Serveren
- Verdeel de rucola over borden. Schep de macaroni bovenop de rucola. Verdeel de pastasaus met ballen eroverheen. Bestrooi met de geraspte kaas.
0 reacties