Pasta gamberetti, zucchine e zafferano (pasta met garnalen, courgette en saffraan)

6
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg de garnalen toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de saffraan toe en de witte wijn toe en laat de wijn even inkoken. Blus af met de bouillon. Hak de peterselie fijn en voeg een derde toe aan de garnalen. Bewaar de resterende peterselie voor de caponata en als garnering. Snijd de courgette in ronde plakken en voeg deze toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Laat circa 5 minuten koken. Voeg de room toe. Laat circa 10 minuten pruttelen.

Caponata
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Snijd de aubergine in blokjes en bak de aubergine circa 5 minuten. Pel en snipper de ui. Halveer de cherrytomaten. Scheur de basilicum. Voeg de ui, cherrytomaten, basilicum, kappertjes en een derde van de peterselie toe aan de aubergine. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng de wijnazijn met de suiker, voeg toe aan de pan en bak circa 2 minuten mee. Voeg de pijnboompitten toe. Pel en hak de knoflook en voeg toe. Breng op smaak met een scheutje olijfolie en zet het vuur uit.

Serveren
Meng de saus met de linguine. Schep in een grote schaal en zet op tafel. Bestrooi het geheel met de resterende peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Pasta

  • 400 g linguine
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 300 g Garnalen
  • 1 mespuntje saffraan
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml visbouillon
  • 1 courgette
  • 200 ml kookroom

Caponata

  • 1 aubergine Listada de Gandia
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el suiker
  • 1 rode ui
  • 200 g cherrytomaten
  • 1 bosje basilicum
  • 1 el kappertjes
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
Geef je waardering
6