De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pasta gamberetti, zucchine e zafferano (pasta met garnalen, courgette en saffraan)

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pasta gamberetti, zucchine e zafferano (pasta met garnalen, courgette en saffraan)

Bereidingswijze

Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg de garnalen toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de saffraan toe en de witte wijn toe en laat de wijn even inkoken. Blus af met de bouillon. Hak de peterselie fijn en voeg een derde toe aan de garnalen. Bewaar de resterende peterselie voor de caponata en als garnering. Snijd de courgette in ronde plakken en voeg deze toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Laat circa 5 minuten koken. Voeg de room toe. Laat circa 10 minuten pruttelen.

Caponata
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Snijd de aubergine in blokjes en bak de aubergine circa 5 minuten. Pel en snipper de ui. Halveer de cherrytomaten. Scheur de basilicum. Voeg de ui, cherrytomaten, basilicum, kappertjes en een derde van de peterselie toe aan de aubergine. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng de wijnazijn met de suiker, voeg toe aan de pan en bak circa 2 minuten mee. Voeg de pijnboompitten toe. Pel en hak de knoflook en voeg toe. Breng op smaak met een scheutje olijfolie en zet het vuur uit.

Serveren
Meng de saus met de linguine. Schep in een grote schaal en zet op tafel. Bestrooi het geheel met de resterende peterselie.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, EstĆ©e, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.