De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pasta gamberetti, zucchine e zafferano (pasta met garnalen, courgette en saffraan)

45 min kooktijd
Pasta gamberetti, zucchine e zafferano (pasta met garnalen, courgette en saffraan)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg de garnalen toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de saffraan toe en de witte wijn toe en laat de wijn even inkoken. Blus af met de bouillon. Hak de peterselie fijn en voeg een derde toe aan de garnalen. Bewaar de resterende peterselie voor de caponata en als garnering. Snijd de courgette in ronde plakken en voeg deze toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Laat circa 5 minuten koken. Voeg de room toe. Laat circa 10 minuten pruttelen.

Caponata
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Snijd de aubergine in blokjes en bak de aubergine circa 5 minuten. Pel en snipper de ui. Halveer de cherrytomaten. Scheur de basilicum. Voeg de ui, cherrytomaten, basilicum, kappertjes en een derde van de peterselie toe aan de aubergine. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng de wijnazijn met de suiker, voeg toe aan de pan en bak circa 2 minuten mee. Voeg de pijnboompitten toe. Pel en hak de knoflook en voeg toe. Breng op smaak met een scheutje olijfolie en zet het vuur uit.

Serveren
Meng de saus met de linguine. Schep in een grote schaal en zet op tafel. Bestrooi het geheel met de resterende peterselie.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker