Pasta alla Norma - saus
Stap 1:
Snijd de tomaten in vieren. Pel en snijd de uien in ringen en scheur 10 blaadjes basilicum in. Pel en snijd de teentjes knoflook in tweeën.
Stap 2:
Verhit een pan met 2 eetlepels olijfolie en voeg de helft van de uien en knoflook toe, samen met de basilicumblaadjes en de tomaten. Fruit al roerend 30 minuten aan op laag vuur.
Stap 3:
Voeg na 20 minuten de tomatenpuree toe en roer door. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Pureer de saus met een staafmixer.
Stap 4:
Verhit een pan met 4 eetlepels olijfolie en voeg de andere helft van de uien en knoflook toe. Fruit gedurende 10 minuten aan op laag vuur.
Stap 5:
Verwijder de ui en knoflook en zet de pan terug op het vuur. Voeg de gepureerde tomatensaus toe samen met de overige basilicumblaadjes.
Stap 6:
Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus 20 minuten koken en roer regelmatig door.
Aubergines
Stap 1:
Snijd de aubergine in dunne plakjes.
Stap 2:
Verhit een koekenpan met 8 eetlepels olijfolie. Bak de aubergine in 8 minuten aan.
Stap 3:
Laat de aubergine uitlekken op keukenpapier.
Verse pasta
Stap 1:
Meng voor de pasta de aangegeven ingrediënten tot een pastadeeg.
Stap 2:
Laat circa 30 minuten rusten en rol vervolgens dun uit. Rol uit tot tagliatelle of gebruik een pastamachine.
Stap 3:
Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de tagliatelle al dente.
Stap 4:
Giet de pasta af door een vergiet. Voeg de saus toe en roer dit goed door.
Pasta alla norma serveren
Verdeel de pasta over 4 borden en leg de plakjes aubergine er bovenop. Rasp Parmezaanse kaas over het gerecht.
Wil je meer pasta-inspiratie? Hier vind je de lekkerste spaghetti-recepten! >
Meld je aan en praat mee