Saus
-
Snijd de tomaten in vieren. Pel en snijd de uien in ringen en scheur 10 blaadjes basilicum in. Pel en snijd de teentjes knoflook in tweeën.
-
Verhit een pan met 2 eetlepels olijfolie en voeg de helft van de uien en knoflook toe, samen met de basilicumblaadjes en de tomaten. Fruit al roerend 30 minuten aan op laag vuur.
-
Voeg na 20 minuten de tomatenpuree toe en roer door. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Pureer de saus met een staafmixer.
-
Verhit een pan met 4 eetlepels olijfolie en voeg de andere helft van de uien en knoflook toe. Fruit gedurende 10 minuten aan op laag vuur.
-
Verwijder de ui en knoflook en zet de pan terug op het vuur. Voeg de gepureerde tomatensaus toe samen met de overige basilicumblaadjes.
-
Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus 20 minuten koken en roer regelmatig door.
Aubergines
-
Snijd de aubergine in dunne plakjes.
-
Verhit een koekenpan met 8 eetlepels olijfolie. Bak de aubergine in 8 minuten aan.
-
Laat de aubergine uitlekken op keukenpapier.
Verse pasta
-
Meng voor de pasta de aangegeven ingrediënten tot een pastadeeg.
-
Laat circa 30 minuten rusten en rol vervolgens dun uit. Rol uit tot tagliatelle of gebruik een pastamachine.
-
Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de tagliatelle al dente.
-
Giet de pasta af door een vergiet. Voeg de saus toe en roer dit goed door.
Serveren
-
Verdeel de pasta over 4 borden en leg de plakjes aubergine er bovenop. Rasp Parmezaanse kaas over het gerecht.
0 reacties