Pasta alla Norma

17
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Snijd de tomaten in vieren. Pel en snijd de uien in ringen en scheur 10 blaadjes basilicum in. Pel en snijd de teentjes knoflook in tweeën. Verhit een pan met 2 eetlepels olijfolie en voeg de helft van de uien en knoflook toe, samen met de basilicumblaadjes en de tomaten. Fruit al roerend 30 minuten aan op laag vuur. Voeg na 20 minuten de tomatenpuree toe en roer door. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Pureer de saus met een staafmixer.

Snijd de aubergine in dunne plakjes. Verhit een koekenpan met 8 eetlepels olijfolie. Bak de aubergine in 8 minuten aan. Laat de aubergine uitlekken op keukenpapier.

Meng voor de pasta de aangegeven ingrediënten tot een pasta deeg. Laat circa 30 minuten rusten en rol vervolgens dun uit. Rol uit tot tagliatelle of gebruik een pastamachine. Pureer de afgekoelde tomatensaus.

Verhit een pan met 4 eetlepels olijfolie en voeg de andere helft van de uien en knoflook toe. Fruit gedurende 10 minuten aan op laag vuur. Verwijder de ui en knoflook en zet de pan terug op het vuur. Voeg de gepureerde tomatensaus toe samen met de overige basilicumblaadjes. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus 20 minuten koken en roer regelmatig door. Breng een pan water met zout aan de kook.

Kook de tagliatelle al dente. Giet de pasta af door een vergiet. Voeg de saus toe en roer dit goed door. Verdeel de pasta over 4 borden en leg de plakjes aubergine er bovenop. Rasp Parmezaanse kaas over het gerecht.

Ingredienten

4
Personen

Saus

  • 1200 g tomaten
  • 2 uien
  • 15 blaadjes basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 12 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl geconcentreerde tomatenpuree

Pasta

  • 200 g dubbel 00 bloem
  • 3 eieren
  • 3 tl water

Serveren

  • 1 aubergine
  • zout
  • versgemalen peper
  • 500 g tagliatelle
  • 50 g Parmezaanse kaas
Geef je waardering
17