Involtini
Snijd de runderrosbief in ongeveer 8 plakken van 1 cm dik. Pel en rasp de knoflook. Hak een kwart bos bladpeterselie fijn.Leg de plakken rosbief uit op de werkbank. Bestrooi de plakken met de pijnboompitten, versgeraspte Parmezaanse kaas, knoflookrasp, gehakte peterselie en een snuf peper. Leg op iedere plak rosbief een plakje vetspek. Rol de rosbief strak op en maak de uiteinden vast met een prikkertje.
Saus
Stap 1:
Pel en snipper een ui. Verwarm olijfolie in een ruime bakpan. Fruit hierin de ui glazig. Voeg de involtini-rolletjes toe aan de pan en bak ze rondom bruin. Blus de involtini af met de wijn als ze rondom bruin zijn. Laat dit 3 minuten sudderen.
Stap 2:
Voeg de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe. Vul de geleegde blikken van de gepelde tomaten voor ongeveer 1/3 met water om het laatste tomatensap eruit te walsen en voeg toe aan de pan. Voeg naar smaak wat peper, zout en een halve eetlepel suiker toe. Hak een kwart bos bladpeterselie fijn en voeg toe aan de saus.Laat de saus met involtini op laag vuur anderhalf tot twee uur zachtjes sudderen met de deksel op de pan.
Ovenschotel
Stap 1:
Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de eieren in 10 minuten hard. Schep uit het water en laat ze schrikken in koud water. Kook de rigatone volgens de bereidingswijze op de verpakking in dezelfde pan water gaar. Pel de eieren. Snijd de eieren, salami en mozzarella in dunne plakjes.
Stap 2:
Haal de involtini uit de saus. Leg ze op een bord en dek ze af met aluminiumfolie om ze warm te houden.
Stap 3:
Meng de gekookte rigatoni, eiplakjes, salamiplakjes en mozzarellaplakjes door de saus. Vul een ruime ovenschaal met pasta en de saus en bestrooi de bovenkant met versgeraspte Parmezaan. Bak de pastaschotel voor 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.
Tip van nonna Rosa:
Serveer eerst de Pasta al Forno. Bij ons thuis wordt de involtini traditioneel daarna gegeten met daarbij bijvoorbeeld een simpele salade of verse groenten.
0 reacties