Pasta al forno alla messinese (Pasta in oven uit messina)

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

35 minuten kooktijd
60 minuten totale tijd
Tomatensaus
Pel en snipper de ui grof. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak circa 5 minuten mee. Pluk de basilicum.
Blus het gehakt af met de witte wijn. Voeg de passata, doperwten en een kwart van de basilicumblaadjes toe en laat circa 15 minuten pruttelen op laag vuur.

Pasta al forno alla messinesse
Kook de eieren circa 7 minuten in een pan met water. Giet de eieren af en laat de eieren schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd ze in plakjes. Kook de maccheroncini circa 5 minuten in een pan met ruim kokend water. Giet de pasta af. Snijd de aubergine in kleine stukken. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de aubergine circa 4 minuten.
Snijd de provolone in dunne plakken. Voeg de pasta toe aan de tomatensaus en meng de Parmezaanse kaas erdoor. Schep de helft van de pasta met tomatensaus in de ovenschaal. Verdeel de provolone over de pasta. Leg hierop de aubergine, vervolgens de ham en de eieren en dek het geheel af met de resterende pasta met tomatensaus. Bak de pastaschotel in de oven in circa 25 minuten gaar.

Serveren
Verdeel de resterende basilicum over de borden en schep de pastaschotel erbij.

Ingredienten

4
Personen

Pasta al forno alla messinese

  • 1 ui
  • olijfolie
  • 300 g half-om-half-gehakt
  • 5 takjes basilicum
  • 0.5 glas witte wijn
  • 650 ml passata
  • 125 g diepvriesdoperwten
  • 4 eieren
  • 400 g maccheroncini
  • 1 fiamma aubergine
  • 200 g provolone
  • 200 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 g schouderham

Extra nodig

  • ovenschaal
Geef je waardering
2