De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

parfait van rode bloedsinaasappel

Sluit je diner goed af met dit heerlijke nagerecht van parfait met bloedsinaasappel!

120 min voorbereidingstijd
45 min kooktijd
Parfait van rode bloedsinaasappel

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gemarineerde bloedsinaasappel
Pers de sinaasappel. Ris de citroentijm. Breng suiker met water, steranijs, kaneelstokje, jeneverbessen, citroentijm en het sap van de sinaasappels aan de kook. Haal de pan van het vuur en schep alle specerijen eruit. Snijd de partjes uit de bloedsinaasappel en vang het vocht op. Voeg de partjes bloedsinaasappel en -sap toe aan het suikerwater en laat dit circa 30 minuten marineren.

Parfait
Meng de eidooiers met de hele eieren en voeg de helft van de suiker met het rasp van de limoen toe. Ris en hak de citroentijm fijn. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg de citroentijm en het vanillemerg toe.

Klop met de hand of handmixer de eieren au-bain marie tot circa 55 ºC. Deze temperatuur is bereikt als je van de luchtige massa achtjes kan tekenen en deze niet wegzakken. Klop de massa met de handmixer koud op ijswater. Snijd de partjes uit de bloedsinaasappel en vang het vocht op. Voeg vervolgens de bloedsinaasappelpartjes en het sap toe aan de eieren. Klop de slagroom met de resterende suiker lobbig en spatel door de koude eiermassa. Schenk de massa in de glazen en zet minstens 2 uur in de vriezer.

Serveren
Haal de bloedsinaasappelparfait circa 10 minuten voor het serveren uit de vriezer en gebruik de gemarineerde bloedsinaasappel ter decoratie. Garneer met munt.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker