De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

parelhoen supreme, pommes fondant en gesmoorde knolselderij

Een gebalanceerd gerecht van sappige parelhoen met gesmoorde knolselderij, gestoofde aardappelen en krokante chips.

Parelhoen supreme, pommes fondant en gesmoorde knolselderij

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Parelhoen

Verwarm de oven voor op 65 °C. Pel en hak de sjalot. Schil de sinaasappel en snij de partjes eruit. Breng de parelhoen op smaak met zout en peper. Verhit de olie in een bakpan. Bak de parelhoen rondom goudbruin. Voeg boter toe en schenk het vet over het vlees. Gaar de parelhoen ongeveer 30 minuten verder in de oven.

Fruit in het bakvet de sjalot en de laurier. Blus af met de groentejus en voeg de helft van de sinaasappelpartjes toe. Roer de boter erdoor voor een vollere saus.

Gesmoorde knolselderij

Schil de knolselderij en snij dikke plakken. Steek in de gewenste vorm. Verhit de boter en olie in een pan en smoor op laag vuur de knolselderij met een scheut water en de dragon.

Pommes fondant

Snij de aardappelen in gelijke stukken. Stoof ze in de fond op laag vuur glazig en gaar in ongeveer 15 minuten.

Chips

Schaaf de aardappel flinterdun op de mandoline. Pluk de dragon. Verhit de olie tot 180 °C en frituur de plakjes en dragon tot ze goudbruin en krokant zijn.

Serveren

Serveer de parelhoen met de aardappels, knolselderij, saus en chips. Garneer met dragon en de overige partjes sinaasappel.

In Mounirs Kookschool strijden 6 kandidaten voor hun ultieme droom: werken in een professioneel restaurant. In acht weken stoomt Mounir ze klaar voor de hoofdprijs: een baan in een toprestaurant.

In elke aflevering krijgen de kandidaten een masterclass van een 3-gangenmenu, die de leerlingen de volgende dag in een restaurant moeten maken. De drie beste leerlingen vormen de witte brigade en mogen de volgende dag in de keuken werken. De drie andere leerlingen vormen de zwarte brigade en moeten dus aan de slag in de bediening van het restaurant.

In het restaurant koken de kandidaten voor ‘het echie’: met gasten, een topkok die op hun vingers kijkt en vooral veel druk! Alle gerechten moeten op tijd, gaar en mooi gepresenteerd aan de gasten worden geserveerd. Mounir staat aan de pas om de leerlingen te begeleiden.

Aan het einde van aflevering 7 vallen de slechtste drie leerlingen af, de overgebleven leerlingen strijden in de finale-aflevering om de baan in een toprestaurant.

Mounirs Kookschool is vanaf april 2018 te zien bij 24Kitchen. Houd Facebook in de gaten voor meer informatie!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker