Parelhoen supreme, pommes fondant en gesmoorde knolselderij

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Parelhoen

Verwarm de oven voor op 65 °C. Pel en hak de sjalot. Schil de sinaasappel en snij de partjes eruit. Breng de parelhoen op smaak met zout en peper. Verhit de olie in een bakpan. Bak de parelhoen rondom goudbruin. Voeg boter toe en schenk het vet over het vlees. Gaar de parelhoen ongeveer 30 minuten verder in de oven.

Fruit in het bakvet de sjalot en de laurier. Blus af met de groentejus en voeg de helft van de sinaasappelpartjes toe. Roer de boter erdoor voor een vollere saus.

Gesmoorde knolselderij

Schil de knolselderij en snij dikke plakken. Steek in de gewenste vorm. Verhit de boter en olie in een pan en smoor op laag vuur de knolselderij met een scheut water en de dragon.

Pommes fondant

Snij de aardappelen in gelijke stukken. Stoof ze in de fond op laag vuur glazig en gaar in ongeveer 15 minuten.

Chips

Schaaf de aardappel flinterdun op de mandoline. Pluk de dragon. Verhit de olie tot 180 °C en frituur de plakjes en dragon tot ze goudbruin en krokant zijn.

Serveren

Serveer de parelhoen met de aardappels, knolselderij, saus en chips. Garneer met dragon en de overige partjes sinaasappel.

Ingredienten

4
Personen

Parelhoen supreme

  • 1 sjalot
  • 1 sinaasappel
  • 4 parelhoen supremes
  • 1 el roomboter
  • zonnebloemolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 ml groentejus
  • 200 g boter

Gesmoorde knolselderij

  • 0,5 knolselderij
  • 0,5 bos dragon
  • 3 el boter

Pommes fondant

  • 8 vastkokende aardappels
  • 300 ml gevogelte fond

Chips

  • 1 aardappel
  • 1 takje dragon
  • olie om in te frituren
Geef je waardering
4