De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Paprikaovenschotel met ei

Deze zoete ovenschotel met paprika, aardappelen en ei serveer je met een heerlijke boerenkoolsalade. In het programma Lekker Snel! legt Jet uit hoe ze dit recept klaarmaakt. 

40 min. voorbereidingstijd
20 min. oventijd
Direct naar recept
Een ovenschotel met paprika, aardappelen en ei met een boerenkoolsalade. Dit komt uit het programma Lekker Snel!

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"De kids kunnen lekker mee-eten, want deze ovenschotel is zoet én gezond. Natuurlijk staat het ook lekker snel op tafel. Wil je het nog zoeter maken? Dan kan je ook zoeteaardappel gebruiken".

Bereidingswijze

Paprikaovenschotel met ei

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Boen de aardappelen schoon, schil ze en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Snijd de paprika’s in reepjes. Snijd de rode ui in partjes.

  3. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en verdeel de aardappelen erover. Voeg de paprika en ui toe.

  4. Besprenkel de aardappelen en groenten met de olijfolie. Bestrooi met de paprikapoeder en komijnpoeder. Schep om en bestrooi met peper en zout.

  5. Rooster de ovenschotel voor 20 min. in de oven en schep halverwege om.

  6. Breek de eieren na 15 min. in de ovenschaal, dek de schaal af met aluminiumfolie en zet nog ca. 5 min. in de oven tot de eieren gaar zijn.

  7. Serveer de paprika-ovenschotel met ei met de boerenkoolsalade.

Boerenkoolsalade

  1. Doe de boerenkool in een ruime kom en knijp de halve citroen erover uit. Besprenkel met 2 el olijfolie en bestrooi met een snufje zout.

  2. Kneed de boerenkool met je handen tot het zachter begint te worden. Laat staan tot gebruik.

  3. Hak de pecannoten grof. Verhit intussen een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de pecannoten in ca. 3 min. goudbruin.

  4. Zet de rozijnen onder met kokend water voor enkele minuten. Giet daarna af.

  5. Schep de rozijnen samen met de pecannoten door de boerenkool. Verdeel de boerenkoolsalade over een schaal.

  6. Roer de honing los met 1 el olijfolie en schenk over de schaal.

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet op de set van lekker snel

24Kitchen x Picnic

Alle recepten bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.