Paprikaovenschotel met ei
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Boen de aardappelen schoon, schil ze en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Snijd de paprika’s in reepjes. Snijd de rode ui in partjes.
-
Bekleed een ovenschaal met bakpapier en verdeel de aardappelen erover. Voeg de paprika en ui toe.
-
Besprenkel de aardappelen en groenten met de olijfolie. Bestrooi met de paprikapoeder en komijnpoeder. Schep om en bestrooi met peper en zout.
-
Rooster de ovenschotel voor 20 min. in de oven en schep halverwege om.
-
Breek de eieren na 15 min. in de ovenschaal, dek de schaal af met aluminiumfolie en zet nog ca. 5 min. in de oven tot de eieren gaar zijn.
-
Serveer de paprika-ovenschotel met ei met de boerenkoolsalade.
Boerenkoolsalade
-
Doe de boerenkool in een ruime kom en knijp de halve citroen erover uit. Besprenkel met 2 el olijfolie en bestrooi met een snufje zout.
-
Kneed de boerenkool met je handen tot het zachter begint te worden. Laat staan tot gebruik.
-
Hak de pecannoten grof. Verhit intussen een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de pecannoten in ca. 3 min. goudbruin.
-
Zet de rozijnen onder met kokend water voor enkele minuten. Giet daarna af.
-
Schep de rozijnen samen met de pecannoten door de boerenkool. Verdeel de boerenkoolsalade over een schaal.
-
Roer de honing los met 1 el olijfolie en schenk over de schaal.
0 reacties