De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pappardelle met warm gerookte forel en dille

Maak de forellen schoon en was ze goed. Giet circa 3 liter water met 6 eetlepels zout in een bak. Leg de forellen hier circa 3 uur in.

75 MIN
Pappardelle met warm gerookte forel en dille

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Forellen
Maak de forellen schoon en was ze goed. Giet circa 3 liter water met 6 eetlepels zout in een bak. Leg de forellen hier circa 3 uur in.

Pastadeeg
Maak intussen het pastadeeg. Zeef de bloem op het aanrecht en meng met een snufje zout. Maak een kuiltje in het midden. Giet de eieren en de eidooier in het kuiltje. Klop de eieren met 1 theelepel olijfolie los met een vork terwijl je steeds een beetje bloem meeneemt. Blijf kloppen met de vork tot het niet meer kan en kneed dan verder met de handen. Kneed circa 10 minuten tot er een soepel en egaal deeg ontstaat. Voeg wat bloem toe als het deeg te nat blijft. Als het te droog blijft, kun je wat water toevoegen. Rol een bal van het deeg en bestrooi deze met wat bloem. Laat de deegbal circa 1 uur gewikkeld in plasticfolie rusten.

Roken
Dep de forellen goed droog met keukenpapier, ook de buikholte. Snijd de citroen in plakjes en vul de buikholte met de citroen. Schep 3 eetlepels rookmot met 1 eetlepel venkelzaad in een braadslede. Leg er een stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie overheen. Bedek dit met een hittebestendig rekje wat in de braadslede past (bijvoorbeeld uit de magnetron of combi-oven). Bestrijk het rekje met zonnebloemolie. Leg de forellen op het rekje. Zet de braadslede op het vuur en wacht tot het begint te roken. Dek de braadslede nu luchtdicht af met aluminiumfolie. Rook de forellen circa 20 minuten.

Pasta snijden
Snijd de deegbal in vieren. Leg het deeg dat je niet gebruikt meteen afgedekt weg zodat het niet uitdroogt. Maak van elk van de delen deeg een lap door het door de pastamachine te draaien op een steeds smallere stand. Snijd met een mes de lappen in mooie strips van circa 1,5 centimeter breed.

Gerecht bereiden
Laat de forellen een beetje afkoelen en verwijder de huid. Pluk het visvlees van de graat en leg apart. Breng intussen een pan water met zout aan de kook en kook de pappardelle al dente in circa 3-5 minuten. Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olijfolie en de boter in een koekenpan. Fruit hierin de knoflook circa 2 minuten. Voeg het visvlees toe en verwarm circa 1 minuut. Schep de gekookte pappardelle erbij, wat gehakte dille en breng op smaak met zout, versgemalen peper en olijfolie.

In Winterkost reizen de chefs van 24Kitchen naar Fins Lapland voor avontuur en lekker eten. In elke aflevering zie je een bijzondere locatie, waar na een spannende activiteit gekookt wordt.

Afleveringen
Miljuschka doet inspiratie op voor warme lekkernijen. Ze trekt per paard de sprookjesachtige bossen in en laat je zien hoe je zoete Finse bosbessenbroodjes maakt.

Giovanni gaat op bezoek bij een rendierenboerderij. In de winterse setting van Lapland laat hij zien hoe je heerlijke rendierbiefstuk bereidt, natuurlijk op z’n Italiaans…

Hugo stapt op de sneeuwscooter en trekt erop uit! Hij doet inspiratie op en maakt côte de boeuf met wintergroenten op open vuur.

Estée gaat met husky’s op avontuur. In de winterse buitenlucht bereidt ze een rustieke wintergroentensoep met Finse kaas.

Roberta gaat ijsvissen en kookt met de vangst. Ze laat je zien hoe je zelfgemaakte papardelle met warmgerookte forel en dille kunt maken.

Danny houdt niet alleen van de Indische keuken maar ook van snelle auto’s. Op zoek naar inspiratie voor lekkere Winterkost krijgt hij de kans te racen met een pro. Voor hem maakt hij Scandinavische babi pangang op Fins brood.

Angélique neemt je mee naar de oorspronkelijke smaken en gaat op pad met een survivalspecialist. Geïnspireerd op de Lapse sauna laat ze zien hoe je op steen gegaarde regenboogforel maakt met een heerlijke salade en crunch van roggebrood.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker