Papilotte met mosselen en miekoekjes

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Mosselen
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de kool in dunne repen en de broccoli in roosjes. Snijd de kontjes van de asperges en snijd de asperges in schuine stukjes. Schraap de bovenkant van de wortels schoon en tourneer de wortels. Verdeel de mosselen over braadzakken en verdeel de groente erover. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen. Verdeel de paprika en de specerijen over de mosselen en schenk de sake erover. Zet de braadzakken op een bakplaat en knoop de braadzakken dicht met keukentouw. Zet de braadzakken circa 20 minuten in de oven tot de mosselen gaar zijn en openstaan.

Miekoekjes
Kook de mie gaar volgens de gebruiksaanwijzing en spoel de mie koud. Ontdooi de erwten en de diepvriesspinazie. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Kluts de eieren. Meng de spinazie, erwten, maïs, peper, mie en ei, breng op smaak met zout en roer goed door elkaar. Verhit olie in een pan en vet de steekring in met olie. Bak de mie in porties in de steekring om en om goudbruin en gaar.

Mosseldressing
Meng rijstazijn, gembersiroop, sesamolie, rasp en sap van een halve sinaasappel, en olie door elkaar.

Serveer de mosselen met de miekoekjes en de dressing.

Ingredienten

4
Personen

Mosselen

  • 200 g Chinese kool
  • 1 stronk broccoli
  • 8 groene asperges
  • 8 bospeentjes
  • 750 g mosselen
  • 1 rode paprika
  • 4 steranijs
  • 8 kardemompeulen
  • 50 ml saké

Miekoekjes

  • 300 g mie
  • 100 g diepvrieserwten
  • 100 g diepvriesspinazie
  • 1 rode peper
  • 2 eieren
  • 100 g maïskorrels
  • zout
  • 1 scheutje olie

Mosseldressing

  • 100 ml rijstazijn
  • 2 el gembersiroop
  • 1 el sesamolie
  • 1 sinaasappel
  • 300 ml arachideolie

Extra nodig

  • 4 braadzakken
  • bakpapier
  • steekring
  • keukentouw
Geef je waardering
0