De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

papaja-mangosalade met geroosterde zalm & crispy rijstvellen

Laat je bij deze papaja-mangosalade met zalm niet afschrikken door de, voor Nederlandse begrippen, vaak onbekende ingrediënten. Deze haal je met gemak bij de locale toko. 

60 min voorbereidingstijd
Papaja-mangosalade met geroosterde zalm & crispy rijstvellen

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Laat je bij deze papaja-mangosalade met zalm niet afschrikken door de, voor Nederlandse begrippen, vaak onbekende ingrediënten. Deze haal je met gemak bij de locale toko. 

Bereidingswijze

  1. Meng de zalm met 4 eetlepels nuoc cham en marineer minimaal 30 minuten. Gril de zalm circa 3-4 minuten per kant, tot hij nog glazig is aan de binnenkant en donker geroosterd aan de buitenkant.
  2. Schil en rasp de papaja. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken. Halveer de halve komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de lente-uien en kruiden fijn. Meng deze ingrediënten in een schaal en maak aan met 4 eetlepels nước mắm chấm.
  3. Verhit een centimeter olie in een ruime pan en laat hem heet worden. Leg een rijstvel plat in de pan en duw hem aan met behulp van een spatel. Wacht tot het rijstvel volledig is gepoft en haal het uit de pan. Herhaal dit met alle rijst- vellen. Bestrooi de rijstvellen met zout.
  4. Verdeel de salade over de borden, pluk de zalm in stukjes en verdeel ze over de salade. Garneer met cashewnoten en serveer met een gepoft rijstvel.

    Optioneel: Nuoc cham
    Verwarm het water met de azijn in een pannetje. Los de suiker op. Laat afkoelen en meng met de rest van de ingrediënten. Laat minimaal een uur staan. Maximaal een week houdbaar in de koelkast.  

Na Miljuschka’s Food Trucks volgt nu het logische vervolg van dit programma met de roerige straten, rijke smaken en vrolijke kleuren van Vietnam. Van snelle snacks tot volledige maaltijden, smaakvol en divers en meestal ter plekke vers voor je bereid: in de straten van Zuidoost-Azië vind je heerlijke gerechtjes op elke straathoek.

Miljuschka neemt ons mee op ontdekkingsreis door de veelzijdige en kleurrijke Vietnamese street food keuken. In elke aflevering, die zich telkens op een andere plek in het land afspeelt, gaan we aan de hand van 8 gerechten op ontdekkingstocht door de Vietnamese keuken. Aan het eind van elke aflevering kookt ze een gerecht, zodat ook jij die thuis kunt namaken. Denk aan gerechten als bahn mi, pho, noedels, dumplings, steam buns en street BBQ.

Naast al het heerlijke street food, zien we ook de rijke lokale cultuur van Vietnam en niet te vergeten de prachtige natuur.

Benieuwd naar alle goddelijke Vietnamese recepten uit het programma en nog véél meer? Klik dan hier voor meer informatie over het gelijknamige boek: Miljuschka's Street Food Vietnam! 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker