Panzerotti

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
165 minuten totale tijd

Meng de bloem met het zout. Los het gist en de suiker op in het lauwwarme water en voeg de olijfolie toe. Maak een berg van de bloem en vorm een kuiltje in het midden. Giet daar het gistpapje in zonder dat het overstroomt. Meng vanaf de rand de bloem met het gistpapje tot er een deeg ontstaat. Kneed circa 10 minuten tot het mooi glad is. Maak balletjes van ongeveer 75 gram. Leg deze op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrooi met bloem. Bedek ze met een vochtige, schone theedoek. Laat de balletjes circa 2 uur rijzen op een warme plek, tot ze in omvang verdubbeld zijn.

Maak ondertussen de tomatensaus. Pel de knoflook en snijd hem fijn. Verhit de olijfolie in een bakpan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de tomaten en oregano toe. Breng aan de kook en laat circa 15 minuten op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. 

Verwarm de oven voor op 230 ºC. Rol de gerezen deegbolletjes uit met een deegroller op een met bloem bestoven werkblad. Verdeel over elk rondje een eetlepel tomatensaus. Houd 2 eetlepels saus apart. Vul de panzerotti vervolgens met een vulling naar keuze, maar zorg ervoor dat je ze niet te vol doet. Plak ze goed dicht door ze dubbel te klappen en de randen om te vouwen of aan te drukken met een vork. Bestrijk de panzerotti met de apart gehouden saus. Bak de panzerotti in circa 20-25 minuten goudbruin en gaar. Serveer direct.

Ingredienten

4
Personen

Panzerotti

  • 500gbloem
  • 15gzout
  • 14ggedroogde gist
  • 12gsuiker
  • 250mllauwwarm water
  • 2elolijfolie extra vergine

Tomatensaus

  • 2elolijfolie
  • 400ggepelde tomaten uit blik
  • 1teentjeknoflook
  • 1tlgedroogde oregano

Extra nodig

  • bakpapier
  • kwastje

Vulling naar smaak

  • mozzarella
  • gorgonzola
  • salami
  • ham
  • olijven
  • artisjokken
  • ansjovis
Geef je waardering
2