Rudolph van Veen

Ingredienten

1
Porties

Pain de Gênes

  • 300 g poedersuiker
  • 250 g boter
  • 200 g amandelpoeder
  • 6 el kersenlikeur
  • 6 eieren
  • 60 g bloemen

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • kartelvorm van 16 cm doorsnede
  • poedersuiker om te bestrooien

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 40 minuten

Vet de taartvorm goed in. Verwarm de oven op 160°C. Meng de poedersuiker met de boter tot een glad beslag. Voeg de amandelpoeder toe en meng goed door. Voeg de likeur en vervolgens de eieren één voor één toe. Meng elke keer goed door. Spatel de bloem erdoor. Giet het beslag in de taartvorm en bak in circa 55 minuten tot de cake goudbruin en gaar is.

Laat afkoelen en bestrooi de cake met poedersuiker.

Geef je waardering

33
Pain de Gênes (Amandelcake)