De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

paddenstoelenvelouté

60 MIN
Paddenstoelenvelouté

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Paddenstoelenvelouté
Maak de paddenstoelen schoon en snijd of scheur in fijne stukken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 5 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de tijm toe aan de paddenstoelen. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook circa 30 minuten op laag vuur. Verwijder de tijm en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Liaison
Splits de eieren en meng de dooiers met de room. Voeg de liaison al roerend toe aan de soep. Breng de soep aan de kook en zet het vuur uit.

Garnering
Maak de paddenstoelen schoon, scheur of snijd ze fijn en bak ze in een droge koekenpan. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Rooster de amandelen in een droge koekenpan in circa 5 minuten goudbruin. Snijd de bieslook fijn. Roer de crème fraîche los, breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en meng de bieslook erdoor.

Serveren
Schep de soep in warme borden. Verdeel de luxe paddenstoelenmix erover. Schep de crème fraîche er in en bestrooi met amandelen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker