Paddenstoelensoufflés
Snijd de steeltjes van de oesterzwammen en de shiitakes en snijd de paddenstoelen in gelijke stukjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak de paddenstoelen circa 6 minuten op hoog vuur, roer af en toe goed door en breng op smaak met zout en peper. Pureer de paddenstoelen grof in het bakje van de staafmixer, schep in een kom en laat een beetje afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter en bestrijk de soufflébakjes ermee. Rasp de Parmezaanse kaas, meng met het paneermeel en bedek de binnenkant van de bakjes ermee. Meng eidooiers en slagroom door de gepureerde paddenstoelen. Klop de eiwitten in een andere kom tot stijve pieken. Meng een eetlepel eiwit door het paddenstoelenmengsel en meng daarna de rest van het eiwit erdoor. Schep het soufflémengsel in de bakjes en zet ze op een bakplaat. Bak 20-25 minuten in de oven tot de soufflés gerezen en gaar zijn.
Groenten
Snijd de houtige onderkanten van de asperges en snijd de asperges doormidden. Schil en snijd de bospenen in schuine stukjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak de groenten 5 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Hoisin beef
Verhit een scheut olie in een pan en bak de biefstukpuntjes in 3 minuten bruin. Voeg de hoisinsaus toe en roer het geheel door elkaar.
Aan tafel!
Schep de groente op bord en verdeel de hoisin beef erover. Haal de soufflés nu pas uit de oven, zet voorzichtig op borden en zet meteen op tafel.
0 reacties