De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

paddenstoelen-orzo met biefstuk

In Lekker Snel! maakt Chef Jet deze waanzinnige paddenstoelen-orzo. Met een lekkere biefstuk maak je hem helemaal af.

Paddenstoelen-orzo met biefstuk

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Door een biefstuk erbij te bakken, maak je het net iets chiquer. Zo kun je ook doordeweeks nog een beetje uitpakken."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Laat de biefstuk om kamertemperatuur komen.

  2. Maak de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Snipper de sjalotten en hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in kleine blokjes en snijd en scheur de paddenstoelen in grove stukken.

  4. Verhit 1 el olijfolie in een ruime pan en fruit de sjalotten en knoflook. Zet het vuur hoog en bak de courgette en paddenstoelen voor 4 á 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Voeg de orzo toe aan de pan en schenk de bouillon er in drie delen in de pan. Voeg het volgende deel pas toe als het vorige deel bouillon is opgenomen. De orzo is binnen 10-12 minuten gaar.

  6. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de biefstukken 3-4 minuten per kant op hoog vuur. Laat hierna even rusten in aluminiumfolie en snijd dan in plakken.

  7. Serveer de paddenstoelen-orzo met de plakjes biefstuk en rasp hier Parmezaanse kaas overheen. 

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet van Nieuwkerk

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker