De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Paddenstoelen-orzo met biefstuk

In Lekker Snel! maakt Chef Jet deze waanzinnige paddenstoelen-orzo. Met een lekkere biefstuk maak je hem helemaal af.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Paddenstoelen-orzo met biefstuk

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Door een biefstuk erbij te bakken, maak je het net iets chiquer. Zo kun je ook doordeweeks nog een beetje uitpakken."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Laat de biefstuk om kamertemperatuur komen.

  2. Maak de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Snipper de sjalotten en hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in kleine blokjes en snijd en scheur de paddenstoelen in grove stukken.

  4. Verhit 1 el olijfolie in een ruime pan en fruit de sjalotten en knoflook. Zet het vuur hoog en bak de courgette en paddenstoelen voor 4 á 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Voeg de orzo toe aan de pan en schenk de bouillon er in drie delen in de pan. Voeg het volgende deel pas toe als het vorige deel bouillon is opgenomen. De orzo is binnen 10-12 minuten gaar.

  6. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de biefstukken 3-4 minuten per kant op hoog vuur. Laat hierna even rusten in aluminiumfolie en snijd dan in plakken.

  7. Serveer de paddenstoelen-orzo met de plakjes biefstuk en rasp hier Parmezaanse kaas overheen. 

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet op de set van lekker snel

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.