De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pad thai kung

30 min voorbereidingstijd
150 min kooktijd
Pad thai kung

Een recept van

Bereidingswijze

Rijstnoedels
Laat de rijstnoedels circa 2 uur weken in lauwwarm water.

Saus
Breng alle ingrediënten van de saus in een pan aan de kook.

Wokken
Pel de gamba’s, verwijder het darmkanaal en snijd de rug in. Pel en snipper de sjalot en pel en hak de knoflook. Snijd de bosuien in stukjes van circa 2 centimeter en snijd de tofu in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Verhit ruim olie in een pan en frituur de blokjes tofu goudbruin. Bak in dezelfde olie ook de pinda’s goudbruin. Verhit een scheutje olie in een wok en bak de knoflook en sjalot. Voeg na 1 minuut de garnalen toe en schuif alles aan één kant in de wok. Roerbak het ei aan de andere kant van de wok. Voeg de geweekte rijstnoedels en de saus toe. Voeg de ketjap, bosui, tofu en taugé toe en strooi als laatste de pinda’s eroverheen.

Vul de bananenbladeren met de vulling.

Dit is een recept van Noi Pia-Ud

… dat eet hij niet. Is dit oud-Hollandse spreekwoord nog steeds van toepassing? 

In Wat De Boer Niet Kent gaan koks uit alle windstreken de uitdaging aan om onze nuchtere boerengezinnen eens wat anders voor te schotelen dan de Hollandse pot. Een week lang wordt de keuken van de boer overgenomen door hobbykoks en professionele chefs uit andere culturen. Zo krijgen de boeren bijvoorbeeld Surinaamse roti op maandag, Japanse teriyaki op dinsdag, Marokkaanse tajine op woensdag: lukt het de koks de culinaire horizon van de boer te verbreden? Of houdt het boerengezin het voortaan weer veilig bij een AVG'tje?
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker