Rijstnoedels
Laat
de rijstnoedels circa 2 uur weken in lauwwarm water.
Saus
Breng
alle ingrediënten van de saus in een pan aan
de kook.
Wokken
Pel
de gamba’s, verwijder het darmkanaal en snijd de rug in. Pel en snipper de sjalot en pel en hak de
knoflook. Snijd de bosuien in stukjes van circa 2 centimeter en snijd de tofu
in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Verhit ruim olie in een pan en frituur de
blokjes tofu goudbruin. Bak in dezelfde olie ook de pinda’s goudbruin. Verhit
een scheutje olie in een wok en bak de knoflook en sjalot. Voeg na 1 minuut de
garnalen toe en schuif alles aan één kant in de wok. Roerbak het ei aan de
andere kant van de wok. Voeg de geweekte rijstnoedels en de saus toe. Voeg de
ketjap, bosui, tofu en taugé toe en strooi als laatste de pinda’s eroverheen.
Vul de bananenbladeren met de vulling.
0 reacties