Pad thai kung

20
Gemiddeld
Pad thai kung

Bereidingswijze

2 uur en 30 minuten kooktijd
3 uur totale tijd

Rijstnoedels
Laat de rijstnoedels circa 2 uur weken in lauwwarm water.

Saus
Breng alle ingrediënten van de saus in een pan aan de kook.

Wokken
Pel de gamba’s, verwijder het darmkanaal en snijd de rug in. Pel en snipper de sjalot en pel en hak de knoflook. Snijd de bosuien in stukjes van circa 2 centimeter en snijd de tofu in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Verhit ruim olie in een pan en frituur de blokjes tofu goudbruin. Bak in dezelfde olie ook de pinda’s goudbruin. Verhit een scheutje olie in een wok en bak de knoflook en sjalot. Voeg na 1 minuut de garnalen toe en schuif alles aan één kant in de wok. Roerbak het ei aan de andere kant van de wok. Voeg de geweekte rijstnoedels en de saus toe. Voeg de ketjap, bosui, tofu en taugé toe en strooi als laatste de pinda’s eroverheen.

Vul de bananenbladeren met de vulling.

Dit is een recept van Noi Pia-Ud

Ingredienten

4
Personen

Rijstnoedels

  • 200 g rijstnoedels

Saus

  • 15 g tamarinde
  • 45 ml water
  • 25 g palmsuiker
  • 1 el azijn
  • 1 el vissaus

Vulling

  • rijstolie
  • 200 g gamba's
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 3 bosuien
  • 100 g tofu
  • 1 ei
  • 2 el ketjap
  • 75 g taugé
  • 30 g pinda's
  • bananenblad

Extra nodig

  • wok
Geef je waardering
20