Bereid de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat de rijst goed droogstomen. Meng in een pan de sojasaus, mirin, dashi en suiker door elkaar tot de suiker is opgelost. Snijd de kip in gelijke stukken van 3x3 cm. Marineer de kip circa 10 minuten in het sojamirinmengsel.
Pel de ui en snijd deze in losse partjes van circa 2 cm breed. Voeg de ui toe aan de kip. Dek af met een deksel. Zet het vuur aan en kook de kip langzaam tot deze lichtbruin en bijna gaar is. Kluts in een kommetje 2 eieren kort door elkaar. Pluk en hak de peterselie. Voeg de peterselie toe aan de kip en giet langzaam het eimengsel erbij. Houd op het vuur tot de kip gaar is en het ei nog mooi smeuïg is.
Serveren
Doe de rijst in kommen en schenk de oyakodon op de hete rijst. Maak een klein gat in het midden en serveer daar de eidooiers in. Bestrooi met de furikake en bonitovlokken.
0 reacties