De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

oyakodon

Bereid de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat de rijst goed droogstomen. Meng in een pan de sojasaus, mirin, dashi en suiker door elkaar tot de suiker is opgelost.

Oyakodon

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Bereid de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat de rijst goed droogstomen. Meng in een pan de sojasaus, mirin, dashi en suiker door elkaar tot de suiker is opgelost. Snijd de kip in gelijke stukken van 3x3 cm. Marineer de kip circa 10 minuten in het sojamirinmengsel.

Pel de ui en snijd deze in losse partjes van circa 2 cm breed. Voeg de ui toe aan de kip. Dek af met een deksel. Zet het vuur aan en kook de kip langzaam tot deze lichtbruin en bijna gaar is. Kluts in een kommetje 2 eieren kort door elkaar. Pluk en hak de peterselie. Voeg de peterselie toe aan de kip en giet langzaam het eimengsel erbij. Houd op het vuur tot de kip gaar is en het ei nog mooi smeuïg is.

Serveren
Doe de rijst in kommen en schenk de oyakodon op de hete rijst. Maak een klein gat in het midden en serveer daar de eidooiers in. Bestrooi met de furikake en bonitovlokken.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker